cover image
Egyéb

Kárpótlás a foci vb-ért: 33 gól Reccóban

2022. december 13. 22:57

A Férfi Bajnokok Ligája harmadik körében az A-csoport három favoritja simán nyert: az Olympiakosz a negyedik negyedre törte meg a Jadrant Splitben (Vámos Márton két gólt tett a közösbe), Reccóban folyamatos tűz alatt álltak a kapuk, a végén 33 gólig jutottak a Radnickivel, Zalánki Gergő ötször volt eredményes (ennyi járt a szurkolóknak, akik a foci vb helyett a vízilabdát választották késő este).

A Jadran-Olympiakosz mérkőzés egy órával korábban kezdődött, ahogy egyik horvát újságíróbarátunk írta: „nem akartuk túlzottan megosztani az ország figyelmét a vízilabda BL és a horvát-argentin vb-elődöntő között." Nos, ez nem igazán zavarta a görög sztárcsapatot, amely végül sima győzelmet aratott az ezer sebből vérző splitiek ellen (a hazai kupadöntőt randán elbukták, ezért Mile Smodlaka lemondott, három kulcsjátékosuk pedig megsérült). A hazaiak becsületére legyen mondva, három negyedig tartották a lépést, ám a zárórészben elfogyott a szufla, kaptak egy ötöst nyolc perc alatt (az előző háromban nyolcat).
 
Vámos Márton kifejezetten hasznosan játszott, két gólja mellett két egészen elsőrangú asszisztja is volt - egyébként Filipoviccsal folyamatosan cserélgették a pozíciókat emberelőnyben, az egyiknél Marci volt lent szélen, a következőnél ő lépett fel rosszkéz-hátsónak, és ezzel a horvátok nem igazán tudtak mit kezdeni.
 
vamosoly.jpg Reccóban másik balkezesünk, Zalánki Gergő jelentette gyakorlatilag a különbséget az első félidőben: a Radnicki egy darabig szorongatta a címvédőt, ám aztán elkezdett duzzadni a különbség. Gergő két negyed alatt négy gólnál járt, az olaszok pedig 9-5-re vezettek. A második félidőben még törölt egy szenzációs gólt nyolc méterről, aztán már inkább az asszisztokban jeleskedett, miközben csapata fokozatosan széttrancsírozta ellenfelét. Igaz, 12-5 után a reccóiak koncentrációszintje is zuhant egy komolyabbat, elsősorban védekezésben, így végül is a két gárda egy derűs, idényrekordot jelentő, 33 gólos mérkőzéssel kedveskedett azoknak a feketeöves szurkolóknak, akik a horvát-argentin foci vb-elődöntő helyett ezt a partit választották.
 
A Dinamo Tbilisziben Gyapjas Brendon megint kezdett, ám miután a Vouliagmeni átszáguldott a grúzokon nyolc perc alatt (6-2), a második negyedtől grúz cseréje védte a Dinamo kapuját.
 
A negyedik mérkőzésen a Barceloneta rettenetesen megverte a Hannovert - a nyáron teljesen kicserélődött németek egyre kevésbé idézik egy BL-csapat szintjét, fiatal kapusaik képtelenek betölteni a Duisburgba hazatért válogatott hálóőr Moritz Schenkel utáni űrt; nem csoda, hogy ilyen sebességbeli különbség mellett végül 20-5 lett a meccs vége.
 
Férfi Bajnokok Ligája, 3. forduló
A-csoport: Recco (olasz)-Radnicki (szerb) 21-12, Barceloneta (spanyol)-Hannover (német) 20-5, Jadran (horvát)-Olympiakosz (görög) 8-13, Vouliagmeni (görög)-Dinamo (grúz) 12-7.
Az állás: 1. Barceloneta 9, 2. Olympiakosz 9, 3. Recco 6, 4. Vouliagmeni 4, 5. Radnicki 4, 6. Jadran 3, 7. Dinamo 0, 8. Hannover 0
 
A B-csoport szerdai programja:
19.00 FTC-Telekom-CN Marseille (francia) - TV: m4sport.hu (élő) - M4 Sport: 23.15 (felvételről)
19.30 Genesys OSC-Spandau 04 Berlin (német) - TV: élő stream, www.championsleague.eu
19.45 Novi Beograd (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát)
20.30 Brescia (olasz)-Sabadell (spanyol)
 

Vízilabda hírek
Kárpótlás a foci vb-ért: 33 gól Reccóban