cover image
Egyéb

Hatan is az Év sportolója szavazólistáin!

2022. december 9. 12:45

Valósággal elöntötték az Év sportolója szavazólistáit a magyar vízilabdázás képviselői, ami 2022 sikerei alapján vízcseppnyit sem meglepő: három csapat és két kapitány mellett még egy játékosunk is szerepel a legjobb sportolók között.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége nyilvánosságra hozta a tízes listákat az Év sportolója választás kapcsán: a szervezet tagsága mostantól ezek alapján voksolhat 2022 legjobbjaira a hagyományos kategóriákban (férfi és női sportoló, egyéni sportágak csapatai, hagyományos csapatok és edzők).
 
A magyar vízilabda képviselői igen erős tradíciókkal bírnak ebben a „versenyben" is, ne feledjük, az 1958-as rajtnál rögtön az Európa-bajnok férfiválogatott lett a legjobb a csapatok között. Nos, a férfiválogatott szeptemberi Eb-ezüstérme kapcsán ismét felkerült a listára, miképp a hölgyek is, akik a budapesti világbajnokságon, majd a tenerifei Világliga Szuperdöntőben is másodikként végeztek - és még a három éven belül harmadszor is dobogós, ezúttal BL-harmadik FTC-Telekom együttese is ott van a Top 10-ben.
 
Az edzők között a hölgyekkel parádés eredményeket elérő Bíró Attila, illetve a Fradival remeklő, majd a margitszigeti kudarc után a férfiakkal óriási ugrást elérő Varga Zsolt is várja a média szavazatait.
 
És ami örömteli és ritkaság: a női válogatott remeklésében főszerepet játszó csapatkapitány, Keszthelyi-Nagy Rita az idén legjobban teljesítő egyéni sportolók társaságában „önállóan" is feltűnik, azaz a voksolók akár honorálhatják mindazt az elképesztő erőfeszítést, amit Rita tett az idei nyári diadalmenet során.
 
A hagyományos M4 Sport - Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót az idén új helyszínen, a felújított Operaházban rendezi az MSÚSZ, január 9-én.

Vízilabda hírek