cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: 5 ok, amiért nem szabad kihagyni

2022. december 9. 8:00

OSC-Honvéd és Vasas-FTC elődöntők ma a Komjádiban (18 és 20 óra), majd szombaton 18:45-től jön a finálé! Ezt a három meccset nem szabad kihagyni, avagy a pólóbarátoknak ott a helyük az uszodában.

1. SZTÁRPARÁDÉ, avagy válogatott kiválóságok, bajnokok néznek farkasszemet
 
Tekintettel arra, hogy mind a négy csapatban hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok, a teljesség igénye nem engedi, hogy névsorolvasásba kezdjünk, helyette jegyezzük meg: mindegyik alakulat nemzetközi válogatott címmel rendelkező pólósokkal áll fel. Az OSC-ben Angyal Dániel és Manhercz Krisztián Európa-bajnoknak mondhatja magát, a Honvédban Hosnyánszky Norbert révén olimpiai-, világ- és Európa-bajnok található, de ott van mellette Decker Attila, akinek a neve szintén aranybetűkkel íródott a Hajós márványtáblájára (2013, vb-győzelem). A Fradiban Varga Dénes mindent megnyert a válogatottal, mellette három kontinensbajnok (Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Vogel Soma) tempózik. A Vassasban Branislav Mitrovic és Sava Randelovic kétszer állt az olimpiai dobogó tetején, vb-címek, Eb-aranyak még a tarsolyban, miként Bátori Bence és Bedő Krisztián vitrinjében is ott díszeleg jogosan a 2013-as vb-aranyérem, Mezei Tamáséban, Erdélyi Balázséban, vagy a montenegrói Drasko Bruguljanéban pedig az Eb-arany. És ezek „csak" a legnemesebb érmek, merthogy még sokat említhetnénk. Maradjunk annyiban, ez tényleg sztárparádé lesz!
 
benukamaegyke.jpg 2. MESTERMUNKA, avagy legendák dirigálnak a partról
 
Mind a négy csapat kispadján olyan fiatal szakember ül, aki nem csak hogy nívósan letette a névjegyét a sportágban, egyenesen legendának nevezhető. Varga Zsolt a sydney-i olimpiai bajnokcsapatunk kiváló centere volt, nem mellesleg már mindent megnyert a Fradival edzőként, a világ legjobb szakvezetőjének is választották. Az OSC-t dirigáló olimpiai- és világbajnok Varga Dániel, illetve a Honvédot vezető világbajnok Szivós Márton ugyan még fiatal a szakmában, de nem véletlen tartják őket az új generáció legígéretesebb edzőinek, meglátásaik vitathatatlanul magas szintre helyezik őket. A Vasast vezető olimpiai- világ- és Európa-bajnok Slobodan Nikic Szerbia egyik feltörekvő edzője, aki biztosak lehetünk benne, a magyar közegben is bizonyítani szeretné ebben az idényben (is), hogy jó kezekben van nála az egyik élcsapatunk. Szóval edzői fronton is adott a minőség!
 
benukaedzpk.jpg 3. FESZÜLTSÉG, avagy remi nincs, muszáj döntésre vinni!
 
Nem szimpla bajnoki- vagy BL-meccsek következnek, mind a három meccs, azaz a két elődöntő és a finálé után értelemszerűen győztest és vesztest hirdetnek. Tekintettel arra, hogy a csapatok között előreláthatóan nincs nagyságrendbeli különbség, és egy kupameccsen bári megtörténhet, benne van a pakliban, hogy egylabdás meccsek, vagy éppen ötméterespárbajba torkolló ütközetek várnak ránk. Az izgalom, a feszültség tehát garantált!
 
4. FIESZTA, avagy a szurkolók dalai zengik majd be a Komjádit
 
A csapatok szurkolótáborai a hírek szerint igencsak készülnek a meccsekre, avagy a nagyszámú Fradi-, Vasas- és Honvéd-tábor azon tagjai is ott lehetnek a lelátókon, akik csupán a nagy meccsekre látogatnak ki. Az OSC-ben játszó kedvencek mellé az újbudai szimpatizánsok állnak, bizony, fel kell venniük majd a kesztyűt a rivális drukkerhadaival. Miután a Magyar Kupa rangjárt nem kell kiemelni, bizonyosan hangosan segítik majd a szurkolók a kedvenceket, ezt a hangulatot pedig nem szabad kihagyni!
 
5. ELSŐ A VÍZILABDA, avagy trófea a magasban!
 
Miközben az idény első serlegét emelheti majd a magasba a győztes csapat kapitánya, egyúttal a 2022-es esztendő utolsó serlegéről beszélhetünk férfifronton. Arról nem beszélve, hogy a klasszikus csapatsportágak közül a vízilabda az első, amely a 2022-2023-as idényben máris megkoronázza majd valamelyik csapatát. A magyar sport, a vízilabda ünnepe lesz ez a hétvége.
 
BENU Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda

December 9., péntek
Elődöntő, 18 és 20 óra
Genesys-OSC-Újbuda-Endo Plus Service-Honvéd
A-Híd-VasasPlaket-FTC-Telekom

December 10., szombat
Döntő, 18:45

Vízilabda hírek
BENU Férfi Magyar Kupa: 5 ok
amiét nem lehet kihagyni