cover image
Egyéb

Női BL: győzelemmel kezdett az FTC

2022. november 17. 20:51

Elkezdődött a nők legrangosabb nemzetközi kupasorozata, Gerendás György együttese a Mediterrani elleni rangadót húzta be Barcelonában. Az Eger és a Dunaújváros pénteken kezd.

A Ferencváros férficsapatához hasonlóan a nők is Barcelonába voltak hivatalosak ezen a héten: a katalán fővároshoz közeli Sabadellből elhozta a férficsapat a három pontot a BL-ben, a hölgyek azon vannak, hogy továbblépjenek a BL-csoportból - ehhez az első három között kell végezni.

A zöldek első ellenfele rögvest a házigazda Mediterrani volt csütörtök este, és jól kezdett az FTC, 2-0-ra nyerte az első negyedet Leimeter Dóra és Simon-Illés Anna góljaival, jött viszont egy „csúnya" második szakasz, amit 5-2-re hoztak a hazaiak. Javított aztán a fordulást követően a Ferencváros, a harmadik negyed utolsó percében Farkas Tamara góljával már újra vezetett - innen jöhetett a záró nyolc perc.

Nos, a negyed derekán fontos szituációban kért időt Gerendás György, az emberelőnyös helyzetet Gurisatti Gréta fejezte be, amivel újra kettővel ment el a magyar csapat (6-8). 9-6-os magyar vezetés után már csak szépíteni tudott a spanyol fél, így győzelemmel nyitott az FTC. Pénteken a francia Lille ellen jön a folytatás.

A Dunaújváros és az Eger pénteken kezd a sorozatban, előbbi 20:30-tól a házigazda francia Mulhouse ellen rajtol, míg az Eger két meccset is játszik, előbb 11:45-től a holland De Zaan, majd 20:30-tól a spanyol Terrassa ellen - érdekesség, hogy ez a két csapat 11-11-es döntetlent játszott egymással a nyitónapon.

A Mulhouse egyébként csütörtökön 19-12-re verte a Spandaut, Mihály Kinga 3, Forgács Lili 2 gólt szerzett a hazaiaknál, a berlinieknél Czirbus Dorottya is játszott.

Bajnokok Ligája, selejtező, C-csoport:

Mediterrani (spanyol)-FTC Telekom 7-9 (0-2, 5-2, 1-3, 1-2)
Gólszerzők
: Bakoc 2, C. Espar 2, Munoz Blazquez, Crespi, Lizotte, illetve Leimeter 2, Gurisatti 2, Farkas T. 2, Pőcze, Simon-Illés, Dömsödi

Plebiscito Padova (olasz)-Sirens ASC Malta (máltai) 33-7 (8-1, 7-2, 9-3, 9-1)
(Vályi Vanda 3 gólt szerzett)

A Lille szabadnapos volt.

Az eredményeket, a csoportok állását itt lehet követni.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.):

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Barcelona, Spanyolország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Mulhouse, Franciaország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)

Vízilabda hírek