cover image
Egyéb

Női Bajnokok Ligája: három csapatunk küzd a továbbjutásért

2022. november 17. 12:00

Az FTC Barcelonában, az Eger Görögországban, a Dunaújváros Mulhouse-ban harcol azért hogy az ötfős csoportokban a legjobb három között legyen. Az UVSE alanyi jogon ott van a BL legjobb 16 együttese között.

A LEN döntése értelmében a nők legfontosabb klubsorozata ettől a szezontól - a férfiakéhoz hasonlóan - Bajnokok Ligája néven fut majd, amelynek nyolcaddöntőjébe alanyi jogon került be a magyar bajnok UVSE, a görög Olympiakosz Pireusz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte Catania.

A többiek négy ötfős csoportban selejteznek, az első három jut a legjobb 16 közé.
 
A három magyar csapat közül az FTC-Telekom már csütörtökiön megkezdi szereplését, méghozzá rögvest egy rangadóval: Gerendás György MK-elődöntőbe jutó csapata a hazai pályán szereplő Mediterrani ellen ugrik medencébe. Ezt követően sorrendben a francia Lille (péntek), a máltai Sirens és Vályi Vanda csapata, az olasz Padova (szombat) lesz az ellenfele. A többek között a válogatott Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Farkas Tamara trióval megerősített zöld-fehéreknek nem okozhat gondot a csoportban a legjobb három közé jutni.
 
A kupagyőztes, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya duóval erősített Eger Görögországba utazott, ahol a Glyfada mellett a spanyol Terrassa, a francia Nancy és a holland De Zaan ellen küzd a továbblépésért - várhatóan nagy csata lesz a továbbjutásért.

Miként a franciaországi Mulhouse-ban is, ahol megismétlődik a tavalyi LEN Kupa-döntője a Dunaújvárosi Főiskola és a görög Ethnikos Pireusz között; itt a Roma számít majd talán a legnagyobb esélyesnek, de Mihók Attila együttese is a továbbjutást célozhatja meg.

Keszthelyi Rita csapata, a spanyol Mataro Portugáliába ruccan át, ahol a görög Vouliagmeni lesz a legnagyobb riválisa, de a továbbjutás minden bizonnyal nem jelenthet majd akadályt.

A selejtezőből két-két kieső (nyolc csapat) az Euro Kupában folytatja majd, ahogyan a nyolcaddöntőből kieső nyolc csapat is. Itt négy négyfős csoportban küzdenek a második számú kupasorozat negyeddöntős helyeinek elcsípéséért. Ezután elődöntőt és döntőt rendeznek, nem lesz Final Four, hasonlóan a férfiak versengéséhez.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.)

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Barcelona, Spanyolország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Mulhouse, Franciaország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)
 

Vízilabda hírek
női BL