cover image
Egyéb

Párizsi beszálló: együttműködik a MOB és az MTVA

2022. november 10. 16:56

Mármint még szorosabban, mint eddig. A párizsi olimpiára hangolva kötött partneri megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottság és az MTVA. Az M4 Sporton és a különböző médiafelületeken a következő több mint 600 napban fokozottabban követhetjük majd az olimpiai készülődést.

A Team Hungary (a Magyar Csapat) otthona lesz az MTVA a folytatásban is, a közmédia sportcsatornája ráadásul most új sorozatot is indít, Párizsi beszállók címmel, melyben a sportolók civil életét mutatják be, nem sportos környezetben.

Például Leimeter Dóráét, női válogatottunk olimpiai bronzérmes kiválóságát, aki sportágunkat képviselte a két fél csütörtök délelőtti sajtóeseményén.

Gyulay Zsolt, a MOB elnök elmondta, 115 és 210 közötti kvótaszámra számít Párizsra, ez a szám nagyban függ a csapatsportágak kvalifikációjától - természetesen abban bízunk, hogy a vízilabda két csapattal képviselteti majd magát a 624 nap múlva kezdődő párizsi olimpián.

Fotó: Szalmás Péter

Fotó: Szalmás Péter

„Döntőt szeretnénk játszani" - fogalmazott a sajtóeseményen Leimeter Dóra, és felelevenítette, hogy ebben az évben három világversenyből kettőn is fináléba jutott a magyar válogatott, ez pedig szép sikerekre predesztinálja a jövőben is. 
 
A Ferencváros játékosa a sajtóesemény végén sporttársaival, Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozóval, valamint Lévai Tamás, vb-bronzérmes birkózóval egy klasszikus francia desszert, a Créme Brulée elkészítésében is segédkezett - tovább hangolódva a két év múlva elérkező franciaországi olimpiára.
Vízilabda hírek