cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: az OSC a főtáblán, a Vasas az Euro Kupában

2022. november 5. 20:48

Varga Dániel együttese a hazai diadal után a Panionios otthonában is nyert. Slobodan Nikic alakulata idegenben sem bírt a Bresciával.

A hazai tízgólos győzelem után nem volt kérdéses, hogy az OSC görögországi utazása, meccse csupán formalitás - ugyanakkor nyilván Varga Dániel együttese idegenben is a győzelemért ugrott medencébe. A Panionios igazolta, hogy a magyarországi fiaskója nem az igazi arca, jóval többet tud annál, mint amit hazánkban mutatott. Ezáltal végig szoros partit vívott az OSC-vel, a meccs második felében rendre vezetni tudott, ám a magyar együttes Dala Döme és Manhercz Krisztián góljával a végén megordította a meccset, és idegenben is győzött.
 
A Vasasnak hatalmas bravúr kellett volna ahhoz, hogy a hazai 12-10-es vereség után idegenben, a rutinos, állandó BL-főtáblás szereplő AN Brescia ellen kiharcolja a továbbjutás. Nos, voltaképpen már az első, 4-1-es negyedben eldőlt, ez aligha sikerül majd... Alessandro Bovo alakulata végig kézben tartotta a csatát, amelyet végül 11-8-ra nyert meg - Bátori Bence jutott három gólig a Vasasban.
 
A BL-főtáblájának meglehetősen erős B-csoportjába került az OSC és a Brescia is, többek között az FTC mellé. Az A-csoportba a görög Vouliagmeni és a horvát Jadran Split kvalifikálta magát.
 
Az Euro Kupába, a nyolcaddöntőbe a Vasas és a másik három párharc vesztese került - itt a Honvéd és a Szolnok is ott van már.
 
Bajnokok Ligája, a főtáblára jutásért, visszavágók:

November 5., szombat:

Panionios GSS (görög)-Genesys-OSC Újbuda 11-12 (3-4, 4-2, 2-2, 2-4)
Gólszerzők: Kopeliadis 3, Gounas 3, Bitadze 2, Kalatzis 2, Mouratidis, ill. Manhercz 4, Angyal 2, Csacsovszky E. 2, Salamon, Dala, Vigvári Vince, Burián
Továbbjutott: OSC, kettős győzelemmel, 29-18-es összesítéssel
 
AN Brescia (olasz)-A-Híd-VasasPlaket 11-8 (4-1, 3-2, 2-3, 2-2)
Gólszerzők: C. Presciutti 2, Lazic 2, Vapenski 2, Kharkov 2, di Somma 2, Gitto, ill. Bátori 3, Brguljan, Zerinváry, Randelovic, Nagaev, Sedlmayer
Továbbjutott: Brescia, kettős győzelemmel, 23-18-es összesítéssel
 
További eredmények

NC Vouliagmeni (görög)-CN Noisy Le-Sec (francia) 9-12

Továbbjutott: Vouliagmeni, 26-23-as összesítéssel

CSM Oradea (román)-Jadran Split (horvát) 11-12
Továbbjutott: Split, kettős győzelemmel, 14-21-es összesítéssel

 
Férfi Bajnokok Ligája főtábla, 2022-23

A-csoport: Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), Jadran Split (horvát), NC Vouliagmeni (görög)

B-csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), Genesys-OSC Újbuda, AN Brescia (olasz)

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
osc
vasas