cover image
Egyéb

BL: a Brescia és a Panionios érkezik Budapestre

2022. október 28. 13:04

Az OSC görög, a Vasas olasz ellenfelével szemben igyekszik előnyt kiharcolni a visszavágóra.

Elérkezett a mindent eldöntő párharcok ideje - már ami a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért vívott küzdelmeket illeti. A Genesys OSC Újbuda és az A-Híd VasasPlaket is sikerrel járt az eddigi selejtezők során, most viszont még rá kell tenni egy lapáttal, hogy meglegyen a főtábla.

Annak is a B-csoportja, benne a Ferencvárossal, a Novi Belgráddal, a Marseille-jel, a Jug Dubrovnikkal, a Sabadellel és a Spandauval. Kiváló nyolcas lesz ez.

Ami lényeges: mindkét selejtezőmeccs 19 órakor kezdődik szombaton, az OSC a görög Panionios, a Vasas az olasz Brescia ellen ugrik vízbe a Nyékiben és a Komjádiban, televíziós közvetítés nem lesz ezekről a mérkőzésekről (a Vasas-meccsről stream igen).

Az OSC a PVSK elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéssel (is) hangolt ellenfelére, Varga Dániel nem volt feltétlenül elégedett a 20-6-os siker után, más tempóban kell majd Manhercz Krisztiánéknak vízilabdázni szombaton.

A Panionios tíz éve nem szerepelt az európai kupaporondon, akkor viszont (2011-ben) döntőt játszottak az Euro Kupában. Ezt követően kétszer is kiesett a görög másodosztályba, tehát volt honnan visszakapaszkodnia, hogy aztán a nyáron jelentős igazolásokat is hajtson végre, itt játszik például Alexandros Gounas, Grigirios Kapetanakis vagy épp Andria Bitadze. Az előző selejtezőkörben a Brescia mögött végeztek a második helyen a görögök, megelőzve a Mladost Zágrábot, a litván Zaibast és a német Duisburgot - a Mladost ellen 7-6-ra nyertek egyébként.

Apropó, Brescia - kétségtelenül a legnehezebb ellenfelet kapta a Vasas a főtábláért. Az olaszok az előző két idényben elődöntőt játszottak a Bajnokok Ligájában, és a tavalyi szezon óta tovább erősödtek. A csapat kötelékébe tartozik a montenegrói válogatott kiváló kapusa, Petar Tesanovic, az olasz válogatott Vincenzo Dolce, Jacopo Alesiani, Vincenzo Renzuto Iodice, Stefano Luongo, Edoardo Di Somma, a rutinos Christian Presciutti és Niccolo Gitto, az egykori szerb, ma már a georgiai válogatottban szereplő Boris Vapenski, az orosz születésű, de honosított horvát válogatott Konstantin Kharkov és a szerb Djordje Lazic is - a kispadon pedig nem kisebb legenda, mint Alessandro Bovo ül.

A Vasas egyelőre jól szerepel a hazai és a nemzetközi porondon is, a Jadran Splittől kapott csak ki, ezért végzett végül a második helyen az előző selejtezőkörben. Konarik Ákos és az orosz Ivan Nagajev remekül illeszkedett be a csapatba, szórják a gólokat, most azonban nekik is még egy fokozattal feljebb kell kapcsolni. A piros-kékek az év mérkőzésére készülnek tehát szombaton.

A meccset a LEN oldalán lehet majd követni a Vasas által biztosított stream segítségével - számolt be a klub weboldala.

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, október 29., szombat:

A jelű selejtező: Genesys OSC Újbuda-Panionios (görög) - 19 óra
B jelű selejtező: CN Noisy-Le-Sec (francia)-Vouliagmeni(görög) - 18 óra
C jelű selejtező: A-Híd VasasPlaket-AN Brescia (olasz) - 19 óra
D jelű selejtező: Jadran Split (horvát)-Oradea (romániai) - 19 óra

A visszavágókat november 5-én rendezik.

Bajnokok Ligája főtábla, 2022-23:

A-csoport: Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), a D jelű selejtező győztese, a B jelű selejtező győztese

B-csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), az A jelű selejtező győztese, a C jelű selejtező győztese
Vízilabda hírek