cover image
Egyéb

Visszatért a vízilabda Gyomaendrődre

2022. szeptember 2. 8:17

Hosszú idő után ismét vízilabdamérkőzéseknek adhatott otthont Gyomaendrőd augusztus végén. A város különleges fekvésű strandján, a Liget Fürdőben háromnapos utánpótlástornát rendeztek a gyermek IV. korosztályú növendékek számára.

Az eredetileg hatcsapatosra tervezett tornát végül csak öt csapat részvételével rendezték meg, mert a Szeged az utolsó pillanatban nem tudta vállalni a részvételt. A torna célja az volt, hogy a résztvevő klubok, a 2011-es születésű, baby korosztályból feljebb lépő fiatalok számára már hivatalos mérkőzéskörülmények közötti felkészülési lehetőséget biztosítson az ősszel kezdődő bajnoki évadra.

Az öt résztvevő csapat (Békéscsaba, Kecskemét, Pécs, Sopron, SOTE) így összesen tizenkét mérkőzést játszott körmérkőzéses rendszerben három nap alatt, amelynek végén augusztus 25-én rendezték a helyosztókat. A döntőben a Pécs és a Semmelweis Egyetem utánpótlás együttesei mérkőztek, ahol egy kiegyenlített első félidőt követően a baranyaiak a harmadik negyedben bemutatott 5-1-es szériájuknak, valamint kiegyensúlyozott csapatteljesítményüknek köszönhetően végül 11-5 arányban győzedelmeskedtek, elhódítva ezzel az I. Liget Fürdő Utánpótlás Vízilabda Kupát.

7d4a6330.jpg A pécsiek mestere, Vörös Tamás a mérkőzést követően elmondta, hogy nagyon büszke a csapat teljesítményére, hiszen ebben a korösszetételben még nem igazán játszottak eddig.

„Most játszottak a srácok először így ilyen szabályokkal, nagy kapuval, nagy labdával, voltak olyanok is, akik még baby bajnokságban játszanak, azok most látták először, hogy van kiállítás, időmérő óra vagy eredményjelző."

Az esemény arra is lehetőséget adott, hogy a városvezetés felhívja a figyelmet a településben rejlő további vizes sportturisztikai potenciálra, valamint felhelyezzék Gyomaendrődöt a magyar vízilabda térképére. „Vízilabda sportegyesület ugyan nem működik, viszont úszó sportegyesületeink vannak, és emellett van egy nagyon szép fürdőnk, amelyet próbálunk a lehető legtöbb helyen és a legkülönbözőbb formákban „eladni", és természetesen, hogyha a vízilabdacsapatok használják ezt mondjuk edzőtáborra vagy egy torna, egy kupa kedvéért, akkor az értelemszerűen a fürdő megjelenését is garantálja" - hangsúlyozta Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere. 

220825sote_pecs_polo003-1024x576.jpg I. Liget Fürdő Utánpótlás Vízilabda Kupa végeredménye: 

1. PSN Zrt. Sportiskola (Pécs)
2. Semmelweis Egyetem (SOTE)
3. KESI (Kecskeméti Sportiskola)
4. Soproni VSE
5. Békéscsaba

Különdíjasok:


A torna legjobb játékosa: Studi Levente (PSN Zrt. Sportiskola)
A torna legjobb kapusa: Müller Ármin (Kecskeméti Sportiskola)
A torna gólkirálya: Selmeczi-Zsuppány Kolos (SOTE)
Vízilabda hírek