cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Megnyerte a 6. BENU Kupát a magyar válogatott

2022. augusztus 19. 20:10

Varga Zsolt együttese 13-9-re legyőzte Hollandiát - Európa-bajnoki felkészülését Spanyolországban folytatja.

A BENU Kupa pénteki mérkőzéseit az időjárási körülmények miatt a Hajós Alfréd Uszoda fedett medencéjében rendezték meg. Az első összecsapáson a franciák 12-9-re legyőzték a japánokat, így a hollandok előtt felcsillant a remény, hogy a mieink ellen a tornagyőzelemért ugorhatnak a medencébe.
 
Erre azonban ne adott esélyt Varga Zsolt együttese, amelyben egészségügyi okok miatt változtatást eszközölt erre a partira a szakmai stáb: Burián Gergő helyén a szintén balkezes Vadovics Viktor húzhatott sapkát a fejére.
 
Csapatunk jól kezdett, Manhercz Krisztián, Zalánki Gergő és Jansik Szilárd révén 3-1-re vezetett. A rivális ugyan egyenlített még az első menetben, de ekkor sem lett úrrá az idegeskedés a társaságon. Már az első negyed végén 5-3-ra állt a táblán, majd miután a második menetben Vogel Soma ötméterest védett, sikerült növelni az előnyt. Angyal Dániel szabaddobásból, Német Toni centerből talált be, miközben hátul még stabilabban uralta a teret a védelmi fal.
 
hunnedbenuka1.jpg A nagyszünetben 8-4 volt, úgy tűnt, sima meccs lehet, ám Hollandia bizonyította, nem szabad leírni: három góllal felzárkózott egyetlen találatra! Varga Zsolt időt kért, igyekezett megnyugtatni együttesét. Villant egyet Zalánki Gergő, Fekete Gergő és Nagy Ádám is, ám az ellenfél is rendre betalált - 11-9-cel mentek a felek az utolsó pihenőre.
 
Erre újfent alaposan összekapta védekezését a válogatott, elöl pedig Zalánki és Angyal jelezte, bízhatunk benne, Splitben is főszerepet kapnak - szépen őrölte fel ellenfele erejét csapatunk.
 
A tornát így megnyerte a magyar válogatott, felkészülését pedig Spanyolországban folytathatja a jövő héten.
 
hunnedbenuka4.jpg 6. BENU Kupa, 3. játéknap:

Magyarország-Hollandia 13-9 (5-3, 3-1, 3-5, 2-0)
Gólszerzők: Zalánki 3, Angyal 2, Jansik Sz. 2, Vigvri Vendel 2, Manhercz, Nagy Á., Német, Fekete, ill. Riele 3, Janssen 2, Winkelhorst, Muller, Koopman, Lucas
 
A nap másik mérkőzésén:
Japán-Franciaország 9-12

Harry van der Meer, Hollandia szövetségi kapitánya:

„Jó mérkőzést játszottunk. Az elején számos könnyű gólt kaptunk, de szerencsére mindig sikerült visszakapaszkodunk a mérkőzésbe. Kíváncsi vagyok, hogy teljesít majd a csapatom az Európa-bajnokságon. Van még két hetünk, hogy dolgozzunk, pihenésre is szükségünk van most, de ha képesek leszünk javulni, akkor megfelelő eredményt fogunk elérni a következő meccseken.”

Jesse Koopman, a holland válogatott játékosa:

„Vegyes érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban. Kiadtuk magunkból mindent, próbáltuk olyan nehéz tenni az ellenfél számára a mérkőzést, amennyire csak tudtuk. Voltak rossz és jó pillanataink, kielemezzük majd ezeket, és így fogunk készülni az Európa-bajnokságra. Nehéz megmondani, hogy mi lesz Splitben. előzetesen azt a célt tűzték ki, hogy a legjobb nyolc között végezzünk. Az elmúlt húsz évben erre nem volt példa.”

Yoshinori Shiota, Japán szövetségi kapitánya:

„A legnagyobb probléma számunkra, hogy több ellentámadásból sem tudtunk gólt szerezni. Mivel ez a Japán stílus alapja, különösen nagy gond a csapat számára. Nem tudtunk igazán jól játszani ezen a tornán, de ez nagyon jó tapasztalat volt számunkra.”

Nenad Vukanic, Franciaország szövetségi kaptánya:

„Arra számítottunk, hogy győzünk Japán ellen. Elégedett vagyok a mai mentalitással, de a csapat teljesítménye nagyon ingadozó volt, ezen még dolgoznunk kell.”

 
Andrea De Nardi, a francia válogatott játékosa:
 
„Örülök, hogy győzelemmel tudtuk befejezni ezt a tornát. Szomorúak voltunk a magyarok és a hollandok elleni vereség miatt, de folytatjuk a megkezdett munkánkat. Az Európa-bajnokság előtt van még egy felkészülési lehetőségünk Belgrádban, ezt ki fogjuk használni, mert Splitben a legkeményebb csoportba kerültünk. A BENU Kupán topcsapatok ellen játszhatunk, sokat számít az ellenünk szerzett tapasztalat."
 
Seiya Adachi, a japán válogatott játékosa:
 
„Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, hiszen győzni szerettünk volna. Meg kell találni a választ azokra hibákra, amelyeket vétettünk. Célunk, hogy a következő világbajnokságon, Fukuokában a legjobb nyolc között legyünk. Az bizalomra adhat okot, hogy megtudtuk verni Hollandiát."

A férfiválogatott kerete:
Kapusok: Lévai
Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt