cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU Kupa: 21 gólt lőttünk Japánnak, fölényes siker a vége

2022. augusztus 18. 21:56

A mostanság meglepetéseket okozó japán válogatott ezúttal nem okozott meglepetést, a BENU Kupa második játéknapján a magyar csapat 21-10-re győzte le riválisát.

A franciák négygólos legyőzése után a magyar válogatott Japánnal csapott össze a margitszigeti Hajós-uszodában, hogy a BENU Kupa keretén belül tovább csiszolja játékát a spliti Európa-bajnokságra.

Nos, a vártnál talán könnyedebb mérkőzés sikeredett, függetlenül attól, hogy az első negyed 6-4-es részeredményével nyilván a szakvezetés nem feltétlen volt elégedett - a kapott gólok számára gondolunk.

A védekezés aztán feljavult a folytatásra, elöl pedig nem volt gond, sőt: 5-5 gólig jutottunk az első szakaszt követően.

A vége 21-10, a meccs legeredményesebb játékosa Zalánki Gergő lett 4 góllal.

benjap2.jpg Pénteken jön a hollandok elleni zárómeccs.

6. BENU Kupa, 2. játéknap:

Magyarország-Japán 21-10 (6-4, 5-1, 5-3, 5-2)
Gólszerzők:
Zalánki 4, Vigvári Vendel 3, Angyal 2, Manhercz K. 2, Konarik 2, Német 2, Jansik Sz. 2, Nagy Á., Ágh, Burián, Fekete G., illetve Adachi 2, Arai 2, Watanabe, Ogihara, Maita, Tsuta, Okawa, Araki
 
A nap másik mérkőzésén:

Franciaország-Hollandia 10-12 (2-0, 3-3, 3-5, 2-4)
 
Harry van der Meer, a holland válogatott szövetségi kapitánya:

"Tegnap nem játszottunk ennyire jól és szorosabb is volt a meccs. Ma jól ment és ez jót tesz az önbizalomnak, és jót tesz a Splitre való felkészülésnek is. Szóval a fiúknak ez most egy jó pillanat. Az első két negyedben lassúak voltunk, lehet, hogy a reggeli kemény edzés az oka. Rengeteg helyzetet kihagytunk, de a harmadik és a negyedik negyedben feljavult a teljesítményünk, több gólt szereztünk, több helyzetet teremtettünk, és éltünk is velük. Talán ez volt a különbség a tegnapi és mai meccsek között.

Nenad Vukanic, a francia válogatott szövetségi kapitánya:

"Ma az ellenfelünk jobban akarta a győzelmet, gratulálnunk kell Hollandiának. Folytatni kell a munkát és próbálunk javítani a játékunkon. A vereség után most két lábbal állunk a földön és tisztán látunk mindent. Ez sokszor nem is olyan rossz szituáció, hosszabb távon semmiképp."

Pascal Janssen, a holland válogatott játékosa:

"Azt hiszem, az elején egy kicsit nehezen birkóztunk meg a franciák fizikai képességeikkel. De a végén alkalmazkodtunk és jobban olvastuk a támadásaikat, a védekezésünkben pedig nagyobb egyensúlyt teremtettünk. Szerintem taktikával tudtunk győzni."
 
6. BENU Kupa:

Augusztus 19., 17.30:
Japán-Franciaország
Augusztus 19., 19:00: Magyarország-Hollandia

A férfiválogatott kerete:

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott