cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Margitsziget, 19:30 - vb-ezüstérmes válogatottunk a SEAT Kupáért Ausztrália ellen

2022. augusztus 12. 9:00

A Bíró Attila irányította csapat az Eb előtt utolsó hivatalos mérkőzését játssza. A mérkőzésre elővételben és a helyszínen is lehet belépőt váltani.

Az emlékezetes, június 28-ai világbajnoki negyeddöntő után ezúttal a SEAT Kupáért csap össze a magyar és az ausztrál válogatott. A tét más, minta ahogy a csapatok is mások, mindazonáltal így is színvonalas, minden bizonnyal jó hangulatú találkozóra van kilátás.
 
Az ausztrálok az európai edzőtábor során a héten nálunk vendégeskednek, és játszottak esténként edzőmeccseket a spliti Európa-bajnokságra készülő válogatottunkkal, majd a közös program lezárásaként pénteken 19:30-tól következik a hivatalos összecsapás.
 
„Hasznos edzőmeccseket vívtunk velük, miközben minden délelőtt tartalmas, háromórás edzésekkel készültünk. A szardíniai torna után nem lehetett megállás, a munka közepén vagyunk, kíváncsian várom, ebben a menetelésben mire leszünk képesek ezen a mérkőzésen. Az biztos, hogy a világbajnoksághoz képest fiatalabb csapattal érkező ausztrálok egy fokkal gyengébb erőt képviselnek, abban bízom, hogy a mi fiatalabb csapatunk meg tudja közelíteni a vébécsapatunk erejét, vagy adott esetben felül is tudja múlni" - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, akinek keretében nincs ott meghatározó játékosa, Keszthelyi-Nagy Rita. Az összehívott keret tagjai az olasz tornán (is) bizonyították rátermettségüket, így a jövő heti hivatalos Eb-csapathirdetés előtt mindenki bizakodhat.
 
Jegyeket elővételben ezen a felületen lehet váltani 1500 forintos áron, de helyszíni jegyvásárlásra is lesz lehetőség! Érdemes kilátogatni a Margitszigetre, hiszen vb-ezüstérmes csapatunk az Eb előtt utolsó alkalommal lép fel!
 
A magyar női válogatott kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethinkos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila