cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: masszív játékkal magabiztos siker a görögök ellen

2022. augusztus 4. 19:55

A Bíró Attila irányította válogatott a szardíniai torna második mérkőzésén Görögország ellen már 10-6-ra is vezetett, sikeréhez nem férhetett kétség. Folytatás pénteken Spanyolország ellen.

Az Izrael elleni bemelegítés után nekikezdett nem mindennapi sorozatának a szardíniai Sassariban zajló szupertornára női válogattunk. A „mini Eb-nek" is elkeresztelt viadal csütörtöki napján Görögország volt az ellenfele.  Az a görög együttes, amely szerdán 10-10-re végzett a házigazda olaszokkal.
 
Bíró Attila a partira keretéből Magyari Aldát és Vályi Vandát nem nevezte. A kapusban Neszmély Boglárka védett - kimondottan bíztatóan!
 
A nagy melegben nagy csatát vívott a két együttes - miután a két középső negyedet remek támadójátékkal egy, illetve két góllal megnyerte csapatunk, a végén is révbe ért. Fontos volt, hogy 2-3 után Mahieu Geraldnie és Garda Krisztina, majd fordulás után Gurisatti Gréta talált be, így 6-4 állt a táblán. Innen már nem volt pardon, végig előbbre járt a remekül védekező válogatottunk (8-5, 10-6, 11-8), és magabiztosan nyert.
 
„Jól védekeztünk, a 11 blokk önmagáért beszél, és Neszmély Boglárka kapusteljesítményét is kiemelhetem. A fórkihasználást sem érhette kritika, nem lehetek elégedetlen a látottakkal, bár természetesen sok munka van még előttünk. Jó csapat a görög, amelyet végül is meglehetősen egyértelműen győztünk le, végig masszívak maradtunk, a brusztos játékból minden értelemben jobban jöttünk ki. Megyünk tovább, van még bőven feladatunk itt is" - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány.
 
Folytatás pénteken 18:30-tól Spanyolország ellen.
 
Szardínia Kupa 2022, Sassari - Nők, 2. nap
 
Magyarország-Görögország 11-9 (1-1, 3-2, 4-2, 3-4)
Gólszerzők: Leimeter 2, Garda 2, Gurisatti 2, Farkas T., Mahieu, Máté, Peresztegi-Nagy, Faragó, ill. M. Plevritou 3, E. Plevritou 2, Xenaki 2, Chydirotti, Giannopoulou
 
Spanyolország-Izrael 20-6
Hollandia-Olaszország 12-9

 
A női torna korábbi eredményei
2022. augusztus 3., szerda
Izrael-Magyarország 8-18
Hollandia-Spanyolország 7-8
Olaszország-Görögország 10-10
 
A női torna további programja
2022. augusztus 5., péntek
Görögország-Hollandia         16:30
Spanyolország-Magyarország        18:30
Olaszország-Izrael     20:00
2022. augusztus 6., szombat
Izrael-Görögország    8:30
Hollandia-Izrael         16:30
Görögország-Spanyolország 18:30
Olaszország-Magyarország 20:00
2022. augusztus 7., vasárnap
Hollandia-Magyarország    9:30
Spanyolország-Olaszország  11:30
 
 A magyar női válogatott szardíniai kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila