cover image
Egyéb

A BGE arany-, a Corvinus bronzérmes az Európai Egyetemi Játékokon

2022. július 22. 15:05

A lengyelországi Lódzban július 17. és 30. között rendezik meg az egyetemisták és főiskolások európai „miniolimpiáját”, ahol a vízilabda is képviselteti magát. S ha már ott van, a magyar hallgatók is részt vettek a tornán, szép eredménnyel – foglalta össze az egyetemisport.hu oldal.

Három férficsapat képviselte hazánkat a VI. Európai Egyetemi Játékokon, a Budapesti Corvinus Egyetem az idei EATON MEFOB-ot megnyerve egyenes ágon került ki az EEJ-re, de a második helyezett BGE, illetve a Debreceni Egyetem is indult a játékokon.

Két csoportban kilenc csapat küzdött a végső helyezésekért, az A-csoportban a Debreceni Egyetem hibátlanul végzett, a B-csoportot pedig a BGE nyerte meg, a Corvinus harmadik lett, innen jöhetett a folytatás.

A több OB I-es játékossal felálló, Vincze Balázs által irányított Budapesti Gazdasági Egyetem előbb a török Ozyegin University csapatát verte 24-5-re, majd összekerült az egyik zágrábi egyetemi együttest 22-7-re legyőző Corvinusszal, itt 16-10-re nyert a BGE, hogy aztán a döntőben a Lviv egyetemi alakulatát verje 29-9-re.

A harmadik helyért a Corvinus a Debrecennel játszott és nyert végül egy góllal. A debreceniek a Sheffield Hallam University-t 24-2-re verték, mielőtt összekerültek az elődöntőben a Lvivvel, ahol 16-15-re maradtak csak alul.

A Budapesti Gazdasági Egyetem csapatának tagjai:

Ágh György, Bencz Rolf, Csillagh Bence, Seeler Botond, Hegedűs Csanád, Garancsy András, Seres János, Korom Dániel, Dala Döme, Tapasztó Szilviusz, Zerinváry Lóránd, Kovács Gergő, Nagy Ambrus Milán

A bronzérmes Corvinus Egyetem

A bronzérmes Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem csapatának tagjai:

Sebestyén Mátyás, Holubecz Barnabás, Hajas Dávid, Gergely István, Békési Bulcsú, Barna Márton Gyula, Korbács Gábor, Szepes Áron, Pápai Dávid, Csizmazia Zsolt, Manhertz Martin, Sziládi Kristóf, Szőke Benedek

A Debreceni Egyetem csapatának tagjai:

Zsilák László, Somlai Tamás, Gergely Bence, Somorjai Péter, Dr. Mody Tóbiás, Kardos Márton, Teleki András, Macsi Martin, Dienes Imre, Szilágyi Botond, Somorjai Sebestyén, Macsi Patrik, Katona Gábor

A torna végeredménye:

1. Budapesti Gazdasági Egyetem
2. Lviv State University of PC (UKR)
3. Budapesti Corvinus Egyetem
4. helyezett: Debreceni Egyetem

A VI. Európai Egyetemi Játékokon idén 38 országból 400 egyetem és mintegy 5000 sportoló vesz részt, Magyarországról 421 versenyző utazott ki.
Vízilabda hírek