cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U19-es Európa-bajnokság: parádés elődöntő után döntőben a csapat!

2022. július 10. 19:14

A netanyai női U19-es Európa-bajnokságon vasárnap este az elődöntőt játszották.
 
A Benczur Márton irányította magyar válogatott Hollandia ellen mérkőzött, és előzetesen egyenlő esélyt adtak a szakemberek a két csapatnak. Ennek megfelelően alakult az első negyed: kétszer vezetett a rivális, de előbb Fekete Flóra, majd Szegedi Panni egyenlített.
 
Ami viszont ezután következett, arra aligha vannak szavak! A magyar válogatott olyan védekezést mutatott be, amely nincs jobb szó rá, teljesen elsüllyesztette a holland együttest. A blokkok, a magas fal, és persze Neszmély Boglárka káprázatos teljesítménye a kapuban elvarázsolt a netanyai uszodát. Több mint 27 percig nem kapott gólt csapatunk - amikor aztán a 31. percben nagy nehezen gólt jegyezett Hollandia, a mieink már nyolcnál jártak!
 
Sorrendben Dömsödi Dalma, Szegedi Panni (második negyed), Mácsai Eszter, Sümegi Nóra (harmadik negyed), majd Tiba Panna, Mácsai Eszter (záró etap) talált be - valóban parádé zajlott a medencében!
 
Hollandia tehát csak kozmetikázott, 8-2 után 8-4 lett, de kit zavart ez? Senkit! A csapat magabiztosan jutott az Eb-döntőbe, ahol ellenfele a Görögországot 12-7-re legyőző Spanyolország lesz hétfőn magyar idő szerint 18:30-tól!
 
Női U19-es Európa-bajnokság, Netanya
Elődöntő
 
Hollandia-Magyarország 4-8 (2-2, 0-2, 0-2, 2-2)
Gólszerzők: de Vries, van der Veen, Voordouw, den Ouden, ill. Mácsai E. 2, Szegedi 2, Fekete F., Sümegi, Tiba, Dömsödi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az Eb teljes eredménysora: itt
 
A magyar válogatott Eb-kerete:
Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE) - kapusok
Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC) - mezőnyjátékosok

 
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
u19