cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás szűkített vb-keretében 20 játékos kapott helyet

2022. június 5. 20:45

A szövetségi kapitány a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntője után megnevezte azokat a játékosokat, akik kiharcolhatják a világbajnoki csapatba kerülést. A keret a Margitszigeten készül, a Belgrádban szerepet kapó játékosok három nap pihenőt kaptak.


A belgrádi Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőt a helyszínen tekintette meg Märcz Tamás is, aki örömmel konstatálhatta az FTC-játékosok nagyszerű teljesítményét, illetve természetesen a Pro Reccót a döntőben (is) csúcsra repítő BL-gólkirály Zalánki Gergő remeklését.
 
Tekintettel arra, hogy az idő sürget, ő sem várt sokáig, szűkítette vb-keretét, amelyben ezekre a játékosokra számít:
 
A magyar férfiválogatott vb-kerete
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
vbkeretegykeeeee.kettőke.jpg A szövetségi kapitány több mint két hétig készült együtt a többi játékokkal, most szűkítenie kellett: „Nagyon jó, nagyon hasznos időszak volt, testközelből tapasztalhattam több olyan játékos képességét, akik korábban egyáltalán vagy kevés alkalommal voltak közöttünk. Úgy kezeltem őket, kint egy csapat, hiszen két edzőmeccset is vívtuk a Ferencvárossal, illetve ezeken kívül is olyan taktikai elemeket gyakoroltunk, amelyek a válogatott repertoárjában megtalálhatóak. Szépen fejlődött a keret, fizikailag is visszatértek a játékosok a korábbi állapotukhoz, élesek voltak, kimondottan jól dolgoztak. Ennek ellenére többüktől most el kellett köszöni, hiszen nyakunkon a világbajnokság, nehézkes lett volna a munka húsz fölötti létszámmal."
 
A kijelölt keret javarésze hétfőn folytatja a munkát a Margitszigeten, az FTC-pólósai és Zalánki Gergő három nap pihenő után szerdán csatlakozik a válogatotthoz. A munkát addig Mizsei Márton kapus segíti majd.
 
„Egy hétig készülünk így együtt, ami után újra szűkíteni fogok. Fontosnak tartom, hogy lássuk, ki milyen állapotban érkezik majd, ennek is megfelelően az első időszakban oda kell figyelnünk, hogy regenerációt segítő edzésekkel is készüljünk. Rendhagyó a felkészülés, tudtuk, erre készültünk, ugyanakkor bízunk benne, hogy viszonylag hamar magas fokozaton tudunk majd dolgozni" - tette hozzá a szakember, aki a 13-ai héten a kanadai válogatottal tart közös edzéseket csapatának, majd közvetlenük a vb előtt a horvát válogatott elleni edzőmeccseken tesztelheti immáron vb-csapatát.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás