cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: küzdött a Fradi, de a Recco volt a jobb - előre a bronzért!

2022. június 3. 21:23

A magyar bajnok 10-7-re kapott ki az elődöntőben az olasz bajnoktól, így szombaton 17 órától a Brescia ellen a bronzérmért ugorhat a belgrádi medencébe. A fináléban a házigazda Novi Beograd lesz a Pro Recco ellenfele.

„A Recco a legkomplettebb csapat, de mindenkinek vannak gyengéi, nincs lehetetlen."
 
Märcz Tamás szövetségi kapitány mondta ezt Belgrádban, utalva arra, hogy hatalmas csatát vár az esti elődöntőben. Hatalmas csatát, és a remények szerint FTC-sikert. A magyar bajnoknál sokan az év meccsének tituláltak a felvezetésben a partit, hiába, no, mindenki érezte, az olasz bajnok elleni csata szupercsata egyben, ha ezt sikerülne hozni...
 
Sajnos, nem sikerült...
 
Pedig jól indult: reccói vezetés után Nemanja Ubovic és Daniel Merkulov válaszolt. Nem ijedt meg a Fradi ellenfelétől pazar védekezéssel, blokkokkal, Vogel Soma-védésekkel tartotta egy gólon.
 
ftc_recco_3_kicsi.jpg A második negyedben már kevésbé sikerült feltartóztatni az olasz együttest, ráadásul gyűltek rendesen a személyi hibák, négy ferencvárosi is kettőnél tartott. Fekete Gergő és Merkulov lőtt gólt ebben a szakaszban, de miután négy reccói gól került az etapban a táblára (köztük Zalánki Gergő értékesített büntetője), fordított az ellenfél 5-4-re.
 
Fordulás után sem volt képes dominálni az esélyesebbnek tartott Recco, a Fradi ugyanis állta a sarat, jó védekezésének örülhetett Varga Zsolt vezetőedző. Egy darabig. Mert sajnos Loncar centergólja után beindult a reccói henger, ellépett 8-4-re, ami nem sok jót sejtetett. Vámos Márton balosa villant, de az amerikai Hallock is szép gólt jegyzett.
 
A 9-5-ről induló záró negyed után tovább növelte előnyét a rivális, a végén Varga Dénes és Vámos révén szépített a Fradi – a vége így 10-7 lett.   

ftc_recco_4_kicsi.jpg A döntőben az elődöntőt drámai csatában megnyerő házigazda Novi Beograd lesz a Recco ellenfele, míg a Fradira az olasz AN Brwscia vár 17 órától a bronzmeccsen. 
 
Bajnokok Ligája Nyolcas Döntő, Belgrád:
Elődöntő
 
Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 10-7 (1-2, 4-2, 4-1, 1-2)
Gólszerzők: Ivovic 2, Hallock 2, di Fulvio, Younger, Canella, Echenique, Loncar, Zalánki, ill. Vámos 2, Merkulov 2, Ubovic, Fekete, Varga D.

AN Brescia (olasz) - VK Novi Beograd (szerb) 13-14 (4-3, 3-4, 3-2, 3-5)
Gólszerzők: di Somma 3, Lazic 2, Renzuto 2, Dolce, Constantin-Bicari, Vapenski, Alesiani, Luongo, Tesanovic, ill. Vlachopoulos 5, Mandic 3, Martinovic, Vucinic, Pijetlovic, Jaksic, Perkovic, Drasovic
 
Az 5-8. helyért
Waspo Hannover (német) - CN Marseille (francia) 11-9 (1-3, 2-1, 4-4, 4-1)
 
Zodiac Atletic Barceloeta (spanyol) - Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) 12-9 (4-2, 2-0, 3-4, 3-3)
 
A szombati program
A 7. helyért
12:00 - CN Marseille - Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik
Az 5. helyért
14:00 - Waspo Hannover - Zodiac Atletic Barceloeta
A 3. helyért
17:00 - AN Brescia - FTC-Telekom Waterpolo
Döntő
19:30 - VK Novi Beograd - Pro Recco
 

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc