cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga európai selejtező: a horvátokat is legyőzte a csapat

2022. április 30. 18:11

A podgoricai helyosztón Németh Zsolt irányításával (Märcz Tamás betegsége miatt ezt a találkozót is itthonról szemlélte) 14-9-re nyert válogatottunk a horvátok ellen.

Természetesen az 5. helyért zajló meccs is igazi presztízscsata volt a felek között - ennek hála jó ideig kimondottan szoros, küzdelmes összecsapást vívtak a felek. Az első negyedet válogatottunk kiváló emberhátrányos védekezéssel, Vogel Soma-védésekkel uralta, no és egy Konarik Ákos-duplával, illetve Vámos Márton találatával.
 
A második etap ellenben minden fordítva alakult, a horvátok voltak a jobbak, fordítottak, így Vámos második gólja 4-4-et ért.
 
Hungary-Croatia4.jpg Fordulás után aztán beindult a henger: ismét összeállt a hátsó alakzat, Vogel remekelt, Burián Gergő duplázott, Vámos ismét villant, 7-4-re sikerült ellépni. Ez láthatóan nagy önbizalmat adott a csapatnak, Vigvári Vendel, majd Nagy Ádám is eredményes volt.
 
A záró negyed örömjáték volt, öt lőtt góllal búcsúzott a válogatott Podgoricától - Angyal Dániel, Vámos, Burián, Mezei Tamás és újra Agyal szólt hozzá a meccshez, így végül magabiztosan, 14-9-es lett a győzelem.

Märcz Tamás szövetségi kapitányt az elmúlt két napban jobban megviselte a betegség, de mint a meccs után elárulta, a tv előtt állva örömmel nézte csapatát, és határozottan jobban lett a történéseket látva: „Gratulálok a fiúknak és a stábnak, ez a férfimunka volt! - kezdte értékelését. - Ezen a meccsen játszottunk talán a legjobban, a leglendületesebben a három közül. Fontos, hogy napról napra látszott a fejlődés. Sokat beszéltünk az elmúlt napokban Németh Zsolttal és Mátéfalvy Csabával arról, hogy mit szeretnék látni, igyekeztem alájuk dolgozni, felvázoltam a taktikát, amelyet túlnyomó részben sikerült jól megoldania a csapatnak. Egyedül a második negyed volt kaotikus, ezt leszámítva az történt a medencében, amit mi szerettünk volna. Lendületes és gyors támadásvezetés, bátor vállalások, remek kapusteljesítmény Vogel Somától, akit a védekezés is jól segített. Nagyon tetszett, amit láttam, jól szolgálta a másik két meccsünkkel együtt a felkészülésünket, láttuk az ellenfeleket, hogy hol tartanak, milyen csapatot kezdenek kialakítani. Sajnálom, hogy nem lehettem a csapattal, de miután minden este egy teremben videóbeszélgetésen keresztül kvázi a fiúkkal voltam, megvolt a kapcsolat. Ma este még megbeszéljük az elkövetkezendő időszakot. A világbajnoki felkészülés május 25-én, egyidőben kezdődik az Universiade-csapat felkészülésével, lesznek közös edzések, egymás melletti edzések, edzőmeccsek. A Bajnokok Ligájában érdekelt játékosok majd június 8-án csatlakoznak a felkészüléshez." 
 

Hungary-Croatia1.jpg  
Világliga európai döntő, Podgorica 
Április 30., szombat
Az 5. helyért
Magyarország-Horvátország 14-9 (3-1, 1-3, 5-2, 5-3)
Gólszerzők: Vámos 4, Burián 3, Konarik 2, Angyal 2, Mezei, Nagy Á., Vigvári Vendel, ill., M. Kragic 3, Bukic, Vukicevic, Benic, Zovic, Krapic, Bukic
 
A 7. helyért
Görögország-Franciaország 18-12
 
A 3. helyért
Spanyolország-Montenegró 15-10

Döntő:
Olaszország-Szerbia 9-12
 
A Világliga európai döntő magyar kerete:
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás