cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga európai selejtező: góldús meccsen győzelem, cél az 5. hely

2022. április 29. 16:12

A podgoricai helyosztón csapatunk 14-13-ra győzte le Görögországot, így szombaton a kedvezőbb 5. helyért küzdhet, méghozzá Horvátország ellen.

Märcz Tamás szövetségi kapitány betegsége miatt a görögök elleni partit is otthonában nézte, ismét Németh Zsolt irányított a podgoricai medenceparton.
 
Nem indult jó a csata, 2-0-ra vezetett az ellenfél - még az első negyedben Fekete Gergő szépített látványos góllal. A második negyedben indult be csapatunk, nem kevesebbszer, mint hatszor talált az olimpiai ezüstérmes kapujába. Zsinórban négy találat (Burián Gergő dupla, Konarik Ákos, Zalánki Gergő) után már 5-2-re volt ide, de miután a hátsó alakzatban ismét akadt némi lyuk, a nagyszünetben eggyel álltunk jobban (7-6).
 
78.JPG Fordulás után igazi adok-kapok alakult ki, a kemény presztízscsatában fej-fej mellett haladtak a felek, Lévai Márton védései is kellettek ahhoz, hogy szoros legyen a parti, amelynek záró negyedére a görögök mentek 10-9-es előnnyel.
 
Ebben aztán igencsak odatette magát együttesünk, ismét hatékony támadójátékkal előbb háromszor egyenlített (balkezeseink villogtak, a meccs legjobbjának választott Zalánki, illete Burián is triplázott), majd Fekete Gergő révén újra magyar előny állt a táblán. Tekintettel arra, hogy a hajrá csapatunké volt, 14-12 után belefért még egy görög gól.
 
A győzelem azt jelenti, hogy szombaton 17 órától az 5. helyért játszhat válogatottunk, méghozzá Horvátország ellen.
48.JPG   
Világliga európai döntő, Podgorica
 
Április 29., péntek
Az 5-8. helyért
Magyarország-Görögország 14-13 (1-2, 6-4, 2-4, 5-3)

Gólszerzők: Zalánki 3, Burián 3, Manhercz 2, Konarik 2, Fekete 2, Angyal, Erdélyi, ill., Genidounias 6, Kakaris 4, Papanastasiou, Argyopoulos, Nikolaidis
 
Franciaország-Horvátország 12-13

Elődöntő
Montenegró-Olaszország 7-9
Spanyolország-Szerbia 10-11

Április 30., szombat
15:00 - A 7. helyért: Görögország-Franciaország
17:00 - Az 5. helyért: Magyarország-Horvátország 
19:00 - A 3. helyért: Montenegró-Spanyolország
21:00 - Döntő: Olaszország-Szerbia
 
A Világliga európai döntő magyar kerete:
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)



Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás