cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Podgoricában edzett a csapat, a kapitány itthonról tartja a kapcsolatot a stábbal

2022. április 27. 22:02

Märcz Tamás pozitív Covid-tesztjei miatt nem utazhat Montenegróba. Válogatottunk csütörtökön 17 órától játszik Spanyolországgal a Világliga európai döntőjének negyeddöntőjében.

Férfiválogatottunk a terveknek megfelelően Bécs érintésével utazott Podgoricába, ahol csütörtöktől a Világliga európai döntőjébe vesz részt.
 
A sorozat selejtezőjéből csoportelsőként továbbjutó mieink (ötgólos siker Győrben és Kotorban is Montenegró ellen) a podgoricai negyeddöntőben Spanyolországgal csatáznak; ezen kívül szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőket rendeznek.

A tornáról az első három kvalifikálja magát a strasbourgi világliga-fináléra (július 23-29.), illetve, ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.
 
02.jpg Märcz Tamás szövetségi kapitány pozitív Covid-tesztjei miatt nem utazhatott a csapatával. A mester szomorú, a közérzete sem a legjobb, ugyanakkor megnyugtat mindenkit, a körülményekhez képest jól van, szorgosan dolgozik, folyamatos a kapcsolattartás a stábbal, elsősorban a főedzői feladatokat átvevő Németh Zsolttal.
 
A Világliga európai döntő magyar kerete:
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
043.jpg  
Világliga európai döntő, Podgorica
A program
 
Április 28., csütörtök
Negyeddöntő
15:00 Horvátország-Olaszország
17:00 Magyarország-Spanyolország
19:00 Montenegró-Franciaország
21:00 Szerbia-Görögország

Ápril 29., péntek
Az 5-8. helyért
15:00 Magyarország/Spanyolország - Szerbia-Görögország
17:00 Montenegró/Franciaország - Horvátország/Olaszország
Elődöntő
19:00 Montenegró/Franciaország - Horvátország/Olaszország
21:00 Magyarország/Spanyolország - Szerbia-Görögország
Április 30., szombat
15:00 A 7. helyért
17:00 Az 5. helyért
19:00 A 3. helyért
21:00 Döntő
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás