cover image
Egyéb

Együttműködés a Széchenyi István Egyetem és a Győri Vízisport Egyesület között

2022. április 27. 15:00

Győrben jó ideje sokat tesznek azért, hogy a vízilabda egyre népszerűbb legyen a városban, nem véletlen, hogy még válogatott mérkőzéseket is rendeztek a helyi gyönyörű uszodában. Nos, újabb szintet lépett a városban a sportág, hiszen együttműködési megállapodás született a Széchenyi István Egyetem és a Győri Vízisport Egyesület között.
 
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a bejelentés kapcsán elmondta, örül, hogy létrejött ez a kapcsolat a két fél között, hiszen a magyar vízilabda mindig is a tudományra épült.
 
gyoregyuttmukodesegyharom.jpg „A 21. század sportjában nem elég csak a vízben teljesíteni, hanem társtudományokat kell segítségül hívni és Győrben a Széchenyi Egyetem az egyik legfontosabb tudományos tényező" - hangsúlyozta a vezető. Dr. Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője követendő példaként utalt az angolszász sportrendszerekre, ahol a felsőoktatási intézmények és az élsport sokkal szorosabban kötődnek egymáshoz, mint mondjuk Magyarországon.
 
„Olyan együttes rendszereket kell a családok felé közvetítenünk, amelyben a sportkarrier és a diplomaszerzés egyensúlyban van, egyik sem zárja ki a másikat. Duális karriert, kettős életpályamodellt kell ajánlanunk a fiataloknak" - tette hozzá.
gyoregyuttmukodesegyketto.jpg  
Ábrahám Csaba, a GYVSE elnöke azt szeretné, ha az egyesület - az együttműködésnek is köszönhetően - minél több válogatott sportolót adna a válogatottnak és akár győri játékosokkal nyerné meg Magyarország történetének első női vízilabda aranyát.

Vízilabda hírek
győr