cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Itt a 15 fős férfi Világliga-keret, a kapitány nem tarthat a csapattal

2022. április 26. 21:09

Märcz Tamás kijelölte a podgoricai Világliga európai döntőre utazó csapatának névsorát. Rossz hír, hogy a keddi Covid-tesztelések során egy pozitív minta született, éppen a szövetségi kapitányé, így ő nem utazhat Montenegróba.

Férfiválogatottunk a terveknek megfelelően végezte heti programját, kedden sajtónyilvános edzésen fogadták a fiúk és a stábtagok a jelentős számban megjelent médiamunkásokat.

Märcz Tamás a mai esti edzés után nevezte meg az utazókeretet, Bedő Krisztián, Csacsovszky Erik és Molnár Erik ezúttal nem tart a csapattal, a Covid-tesztek eredményeiből fakadóan sajnos még egy távolmaradó lesz. A szövetségi kapitány pozitív mintát adott, így nem utazik egyelőre a csapattal.
 
A következő napokban újabb teszteket végeznek majd el, és amennyiben negatív lesz a minta, Märcz Tamás követheti a csapatot a világliga európai döntőjére.
 
A sorozat selejtezőjéből csoportelsőként továbbjutó mieink (ötgólos siker Győrben és Kotorban is Montenegró ellen) a podgoricai negyeddöntőben Spanyolországgal csatáznak; ezen kívül szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőket rendeznek.

A tornáról az első három kvalifikálja magát a strasbourgi világliga-fináléra (július 23-29.), illetve, ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.
 
A világliga európai döntő kerete:
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás