cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: drámai FTC-siker - megvan a Nyolcas Döntőbe jutás!

2022. április 20. 20:11

Varga Zsolt csapata kiélezett, nagy meccsen, nagyot küzdve 13-12-re nyert a szerb Radnicki ellen, így az utolsó fordulótól függetlenül továbbjutott csoportjából, ott lesz a belgrádi fináléban. Az OSC-nek erre már nincs esélye, mert a Hannover előnye győzelmével behozhatatlanná vált.

„Nagy lépést tettünk legutóbb a Nyolcas Döntőbe kerülésért. A belgrádi és az athéni sikerünkkel a kezünkben van a sorsunk, jobban néz ki a tabella most már. De a munka még nem ért véget, komoly ellenféllel találkozunk szerdán. A kragujeváci meccs régen volt, de azért nem felejtettük el, hogy ott hagytunk egy győzelmet. Nem szabad félvállról venni a meccset, felkészülten kell várni a riválist és négy negyedig tartani kell a fókuszt."
 
Varga Zsolt felvezetése utalt a novemberi 11-11-re, illetve az esetleges nehézségekre. Nos, a vezetőedzőnek teljes mértében igaza volt abban, hogy komoly rivális várt csapatára, hiszen a Radnicki csak nem akart leszakadni. Sőt! Rendre vezetni tudott, és a Fradi volt kénytelen szaladni az eredmény után.
 
A szerb rivális 8-7-re vezetett a nagyszünetben, majd rendre mindig sikerült ellépnie két góllal, mi több, nem egyszer lehetősége volt a hármat is közé tenni. Ez nem sikerült, és végül Vámos Márton negyedik találatával mínusz egyre felzárkózott az FTC, így a záró menet előtt bízhatott a fordításban.
 
De Radulovic sem állt le, távolról negyedik találatát jegyezte, pluszban Dobozanov kapus sokadszorra védett nagyot. Jansik Szilárd kettő az egyes lefordulást váltott góllá, majd kisvártatva a kirobbanó formában pólózó Vámos egyenlített - 4-4 után volt egyenlő az állás.
 
Három perc sem volt hátra, amikor Varga Dénes révén végre vezetett a zöld-fehér alakulat, de Lukic fórból, időkérés után egyenlített. Az őrült hajrában mindkét kapus védett, majd egy jó blokk után a megúszó Jansik volt eredményes, ami a győztes gól volt - köszönhetően még egy jó védekezésnek, és a labdatartásnak.
 
A 13-12-es drámai győzelem azt jelenti, hogy, az Fradi az utolsó fordulótól függetlenül biztosította helyét a Nyolcas Döntőben!
 
Az utolsó fordulóban (május 11.) az FTC a listavezető olasz Breciát fogadja, az Olympiacos Tbilis otthonában lép fel, a Barceloneta pedig Splitben ugrik medencébe.  
 
Az OSC-nek sajnos már nem maradt esélye az utolsó fordulóban a továbbjutásra, hiszen a B-csoport mára kiírt meccsén, a német rangadón a Hannover 10-9-re legyőzte a Spandau Berlint, így biztosította negyedik helyét a csoportban.
 
Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 13. forduló:
 
A-csoport (április 20., szerda):
 
FTC-Telekom Waterpolo-Radnicki Kragujevac (szerb) 13-12 (4-4, 3-4, 2-2, 4-2)
Gólszerzők: Vámos 5, Merkulov 3, Jansik Sz. 2, Varga D. 2, Molnár E., ill. Radulovic 4, Stanojevic 3, Lukic 2, Cuk, Ukropina, Vrlic

További eredmények
Olympiacos Piraeus (görög)-Novi Beograd (szerb) 12-12
Dinamo Tbilisi (georgiai)-Jadran Split (horvát) 12-11
Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)-AN Brescia (olasz) 12-12

Az állás: 1. Brescia 30 pont, 2. Ferencváros 25, 3. Novi Beograd 24, 4. Barceloneta 24, 4. Olympiacos 20, 6. Radnicki 13, 7. Jadran 9, 8. Dinamo 3

B-csoport
Waspo 98 Hannover (német)-Spandau 04 Berlin (német) 10-9

Az állás: 1. Recco 36 pont, 2. Marseille 33, 3. Jug 30, 4. Hannover 20, 5. OSC 16, 6. Spandau 10, 7. Steaua 4, 8. Zvezda 4




Vízilabda hírek
ftc
bl