cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: szerb-magyar csaták jönnek Budapesten

2022. április 18. 21:22

A Genesys OSC Újbuda a Crvena zvezdával, a Ferencváros a Radnicski Kragujeváccal találkozik a Bajnokok Ligája keddi és szerdai játéknapján.

Egy nehéz és egy könnyebb helyzet.

Az OSC a Hannover elleni hazai vereséggel, a Ferencváros az idegenbeli, athéni győzelemmel került egyik és másik szituációba.

Az OSC-nek már nincs a saját kezében a sorsa, a zöldek viszont megszerezték ezt a lehetőséget az utolsó két fordulóra. Nagy különbség.

Ezzel együtt egy valamiben nem lesz különbség a hétközi BL-fordulóban: mindkét csapat szerb ellenféllel száll szembe.

Varga Dániel így vezette fel a LEN sajtószolgálatának a keddi, Crvena zvezda elleni találkozót:

„Ez lesz az utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésünk ebben a szezonban a saját uszodánkban. Nem vagyunk jó helyzetben a csoportban, de meg kell tartanunk a fókuszt, és haladni az utunkon tovább. Három pontot szeretnénk szerezni kedden, a szurkolóink is ezzel lennének elégedettek, egyben szeretnénk a formánkat is élesíteni a Ferencváros elleni magyar bajnoki döntőre. Mint fiatal edző számára megtiszteltetés lesz Dejan Savic ellen meccselni."

Vigvári Vince előzetes gondolatai a meccsről:

„A Zvezda erős csapat, különösen az új vezetőedző érkezése óta. Ha a Recco elleni legtuóbbi meccsüket nézem, akkor azt kell mondjam, jó formában vannak. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a miénk legyen a három pont."

A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Nyéki Imre Uszodában.

Bajnokok Ligája, 13. forduló:

B-csoport (április 19., kedd):
18.15: Waspo 98 Hannover (német)-Spandau 04 Berlin (német)
19.00: Genesys OSC Budapest-Crvena Zvezda (szerb)
19.30: CN Marseille (francia)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
20.00: Steaua Bucharest (román)-Pro Recco (olasz)

Az állás: 1. Recco 33 pont, 2. Marseille 33, 3. Jug 27, 4. Hannover 17, 5. OSC 13, 6. Spandau 10, 7. Steaua 4, 8. Zvezda 4

Az A-csoport ezúttal is szerdán ugrik vízbe, a Ferencváros azt a Radnicskit fogadja, akik az odavágón elcsentek egy pontot (vagyis kettőt) a magyar csapattól.

Varga Zsolt vezetőedző előzetese:

„Nagy lépést tettünk legutóbb a Nyolcas Döntőbe kerülésért. A belgrádi és az athéni sikerünkkel a kezünkben van a sorsunk, jobban néz ki a tabella most már. De a munka még nem ért véget, komoly ellenféllel találkozunk szerdán. A kragujeváci meccs régen volt, de azért nem felejtettük el, hogy ott hagytunk egy győzelmet. Nem szabad félvállról venni a meccset, felkészülten kell várni a riválist és négy negyedig tartani kell a fókuszt."

Ez a meccs is 19 órakor kezdődik majd.

A-csoport (április 20., szerda):
16.45: Olympiacos Piraeus (görög)-Novi Beograd (szerb)
19.00: Dinamo Tbilisi (georgiai)-Jadran Split (horvát)
19.00: FTC-Telekom Budapest-Radnicki Kragujevac (szerb)
20.15: Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)-AN Brescia (olasz)

Az állás: 1. Brescia 29 pont, 2. Novi Beograd 23, 3. Barceloneta 23, 4. Ferencváros 22, 4. Olympiacos 19, 6. Radnicki 13, 7. Jadran 9, 8. Dinamo 0
Vízilabda hírek