cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: zsinórban hetedszer bajnok az UVSE!

2022. április 14. 17:51

Benczur Márton csapata a finálé második összecsapásán 14-12-re nyert a Tüskeuszodában a Dunaújváros ellen, így megvédte címét.

Alapesetben természetesen Dunaújvárosban találkoztak volna a felek, ám a mérkőzés időpontjában nemzetközi úszóversenyt rendeztek a Fabó Éva Sportuszodában, így a fővárosi Tüskeuszoda lett az ideiglenes otthona Mihók Attila csapatának. Annak a csapatnak, amely ezúttal is mindent beleadott, hogy letaszítsa a trónról ellenfelét - ezúttal sem sikerült.
 
Avagy zsinórban hetedszer lett bajnok az UVSE!
 
Nem mindennapi bravúr ez.
 
Benczur Márton együttese már az első, hazai összecsapáson is hatalmas tartásról tett tanúbizonyosságot, hátrányból mentette döntetlenre a partit, és nyerte végül meg az ötméterespárbajban. A lélektani előnyt a szakemberek éppen ezért az UVSE mellé „tették", ám gyorsan siettek leszögezni, a vízben ennek érvényesítéséhez nagyot kell dolgozni.
 
Az UVSE hatalmas lendülettel kezdett, a 4-2-es első negyedben gyorsabbnak, dinamikusabbnak tűntek a játékosai. A Dunaújváros 2-2-ig tartotta a lépést, ám utána Rybanska Natasa és Szücs Gabriella révén lépett el riválisa. A második menet jobban indult a „hazaiak" számára, hiszen Garda Krisztina szépített, Keszthelyi-Nagy Rita második személyi hibáját gyűjtötte be - de Ábel-Antal Dóra gólja levegőt adott csapatának. Átmenetileg. Mert felpörögtek az újvárosiak: Szilágyi Dorottya időkérés után tette be a jól megjátszott fórt, majd Gurisatti Gréta sem hibázott, ráadásul egy másik fővárosi kulcsember, Faragó Kamilla is két személyinél járt. Sőt, Gurisatti büntetőt értékesített, így 6-5-re már a Dunaújváros vezetett! A harmadik találatát jegyző Rybanska gyorsan egyenlített, parázs csata bontakozott ki - ahogy egy színvonalas döntőhöz dukál.
 
tuskegretiaaaa.jpg A 6-6-ról induló harmadik etapban fővárosi gólokra újvárosi válaszok születtek, avagy sorrendben Faragó, Mahieu Geraldine, Szücs és Szellák Csenge talált be - sem Maczkó Lilla, sem Magyari Alda helyzetét nem nevezhettük könnyűnek. Persze fáradtak is a felek, így több elrontott támadás következett, majd másodszor villant egyet a válogatott fiatal játékosa, Szegedi Panni, ezzel vezetett ismét az UVSE. Keszthelyi kipontozódása borzolta a kedélyeket, Benczur Márton piros lapot kapott, tapintható volt a feszültség. Magyari hatalmas védésével tartotta előnyét a címvédő, ám Szilágyinak csak sikerült egyenlítenie.
 
tuskekamika.jpg A záró negyed 9-9-ről indult, és Szegedi varázslattal kezdődött (labdaszerzés, gól), jó UVSE-védekezéssel, és egy kegyetlen Keszthelyi bombával folytatódott. Garda nem különben pontos és erős lövéssel hozta fel egy gólra csapatát, küzdött, harcot az életben maradásért a Dunaújváros. De Szücs Gabriella harmadik találata, a 16 éves Hajdu Kata ejtése, az UVSE határozott védekezése mindent eldöntött.  Az újvárosiak persze nem adták fel, ugyanakkor nagy volt a hátrányuk. 
 
Az UVSE végül 14-12-re győzött, és zsinórban hetedszer ünnepelhetett bajnoki aranyérmet. Az érmeket Vári Attila, az MVLSZ elnöke adta át.
 
E.ON Női OB I
Döntő, 2. mérkőzés
 
Dunaújvárosi FVE-UVSE-Hunguest Hotels 12-14 (2-4, 4-2, 3-3, 3-5)
Gólszerzők: Garda 5, Gurisatti 2, Szilágyi 2, Mahieu, Pál, Szellák, ill. Ryybanska 3, Szegedi 3, Szücs 3, Faragó 2, Ábel-Antal, Peresztegi-Nagy, Hajdú
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a UVSE javára
 
Az E.ON Női OB I végeredménye:

1. UVSE Tungsram Hunguest Hotels
(A csapat tagjai: Ábel-Antal Dóra, Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Forgács Lili, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja, Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kárpáti Eszter, Keszthelyi-Nagy Rita, Kóka Zelma, Lendvay Zoé, Magyari Alda, Mácsai Eszter, Peresztegi-Nagy Kinga, Rádli Rózsa, Rybanska Natasa, Szegedi Panni, Szombathelyi Gerda, Szücs Gabriella, Tiba Panna, Tóth Rebeka, edző: Benczur Márton)
2. Dunaújvárosi Főiskola VE
3. FTC Telekom
4. BVSC-Zugló
5. Tigra-ZF Eger
6. Valdor-Szentes
7. Szegedi NVE-SZTE
8. III. kerületi TVE
9. GYVSE-Uni Győr
10. Tatabányai VSE
Vízilabda hírek
női bajnokság