cover image
Egyéb

A 80 esztendős dr. Bodnár András köszöntöttük

2022. április 12. 7:44

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja ünnepségén barátok, sporttársak gyűltek össze Tokió olimpiai bajnokának köszöntésére.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület belvárosi központjában találkoztak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes vízilabdázó tisztelői, barátai. 80 éves lett ugyanis április 9-én sportágunk klasszisa, aki négy olimpián vett részt, az aranyérem mellett egy ezüst és két bronz is gyarapítja gyűjteményét.

Az 1960-as római olimpia volt az első ötkarikás szereplése, abból a csapatból már csak ő és Katona András van velünk, ő köszöntötte először az ünnepeltet. Elmondta, nemcsak kiváló vízilabdázó, de kiváló ember is dr. Bodnár András, akinek azt kívánja, ugyanúgy élvezettel élje meg, milyen 80 évesnek lenni, ahogyan ő - merthogy ő már öt éve tudja.

bodn802.jpg A Magyar Vízilabda Szövetség első elnökeként is tevékenykedő dr. Bodnár András tagja volt az első világbajnok válogatottnak, az 1973-as csapatból dr. Faragó Tamás, Görgényi István, Molnár Endre, Sárosi László és Kásás Zoltán is ott volt a köszöntésen.

Üdvözölte klasszisunkat Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, valamint Konrád Mária, az OSC elnöke. Bodnár András az OSC színeiben érte el legnagyobb sikereit, a többi közt a BEK-győzelmet is.

bod3.jpg Konrád Mária és Vári Attila, az MVLSZ elnöke is kihangsúlyozta, nemcsak a vízben volt példakép Bodnár András, hanem a parton is, pályafutása alatt lett sebész orvos, ezen a pályán is rendkívül sikeres karriert futott be - a tanulás és a sport párhuzamossága a mai generációk számára is követendő.
Vízilabda hírek