cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: bronzérmes a Ferencváros

2022. április 11. 21:20

Gerendás György csapata a BVSC otthonában is nyerni tudott, méghozzá 15-12-re, így ezúttal is a harmadik helyen zárt a bajnokságban. Petrovics Mátyás fiatal csapatát is dicséret illeti, igencsak megnehezítette ellenfele dolgát.

 A bronzmeccs első, népligeti felvonása 13-4-es FTC-sikert hozott, így a zöld-fehérek egy lépésre került a bronzérem megszerzéséhez. Ezt a lépést a BVSC otthonában kellett megtenniük - megtették
 
Mert ugyan jól kezdett a házigazda, hiszen Gyöngyössy Anikó révén megszerezte a vezetést, ám a Fradi válogatott játékosai hamar bizonyították képességeiket: gót jegyzett fórból Illés Anna és Dömsödi Dalma, akcióból Vályi Vanda és Kövesdi Vivien, így máris 1-4 állt a táblán Mészáros Farkas Kata szépített, de erre egy újabb válogatott, Máté Zsuzsanna válaszolt, ergo az első negyedben háromgólos előnyt épített ki a vendég alakulat, amelyben Neszmély Bogárka kapus is jól teljesített.
 
noi_bronz_04.11_5.JPG Petrovics Mátyás csapata persze sohasem volt az a feladós fajta, így bármennyire nem neki állt a zászló, ment becsülettel előre: miután Leimeter Dóra, Farkas Tamara és Fekete Flóra is betalált, és átellenben csupán Illés volt eredményes, a nagyszünetre felzárkózott egy gólra!
 
Fordulás után Kele Nikolett révén egyenlített is a zuglói alakulat, majd Gémes Anett pazar ejtésével átvette a vezetést! Érezhetően felszabadultan kezdett pólózni a BVSC, és remek meccset vívott riválisával. Vályi Vanda duplájával fordított az FTC, betalált Tóh-Csabai Dóra is, de Leimeter Dóra balosa kétszer is egyenlített. A negyedet a holland légiós, Maud Koopman pontos ejtése zárta.
 
noi_bronz_04.11_1.JPG A BVSC a záró negyedben is parádés akarattal játszott: Kakakós Krisztina védett, Farkas Tamara, majd Kele Nikolett (újabb ejtés) révén újra előnyt szerzett, 11-10-re vezetett. Innen azonban nagy FTC-hajrá következett, Koopman, Illés, majd Csabai lőtt gólt. Mészáros-Farkas révén még zárkózott a házigazda, de Máté is betalált, és a végén Petik Panna szerzett üres kapus gólt. Így 15-12-re győzött az FTC egy igazán éles mérkőzésen, a tavalyi esztendő után ismét bronzérmes lett a bajnokságban. Az érmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át. 
 
E.ON Női OB I
 
A 3. helyért, 2. mérkőzés
BVSC-Zugló-FTC-Telekom Waterpolo 12-15 (2-5, 3-1, 4-4, 3-5)
Gólszerzők: Mészáros-Farkas K. 3, Leimeter 3, Kele 2, Fekete, Farkas T., Gémes, Gyöngyössy, ill. Illés 3, Vályi 3, Máté 2, Koopman 2, Tóth-Csabai 2, Petik, Kövesdi, Dömsödi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az FTC javára
 

Vízilabda hírek
női bajnokság