cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: Belgrád után Athénban is nyert az FTC

2022. április 9. 19:20

Varga Zsolt csapata újabb fontos idegenbeli rangadón győzött (10-8 az Olympiacos ellen), így tovább harcol a továbbjutásért.

„Jó formában vagyunk, Belgrádban remekül teljesítettünk, majd bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe. Nagyon szoros a tabella a csoportban, ez a párosítás pedig egy igazi európai klasszikus. Pireuszban nyerni nem egyszerű, de szükségünk van erre a három pontra, ha életben akarjuk tartani a nyolcas döntőbe jutás reményeit. Szóval győzni megyünk Görögországba" - vezette fel Varga Zsolt vezetőedző a sorsdöntőnek is titulált athéni meccset.
 
Tekintettel arra, hogy a hazaiaknak is rettentően fontos volt a találkozó, egyáltalán nem volt meglepetés, hogy sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. A harmadik negyed közepéig haladtak így - ebben a Fradi oldaláról nagy szerepe volt Varga Dénes jó játékának, Német Toni eredményes centerjátékának. Innen aztán még nagyobbat ment Varga Zsolt csapata: sorra védekezte ki a görög alakulat emberelőnyös helyzeteit, Vogel Soma nagyokat védett, támadásban pedig Vigvári Vendel alkotott elsőrangút, de megúszásból Molnár Erik is betalált. Ezzel a fantasztikus etappal alapozta meg sikerét az FTC, és szerzett oly fontos három pontot. A végén ugyan közelebb került a házigazda, de Vámos Márton bombája mindent eldöntött.
 
Az ellenfelét megelőző, negyedik helyen álló Fradi a következő fordulóban (április 20.) a Radnickit, majd zárásként (május 11.) a Bresciát látja vendégül. 

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 11. forduló:
 
A-csoport  
Olympiacos Piraeus (görög)-FTC-Telekom Budapest 8-10 (1-1, 3-3, 2-5, 2-1)
Gólszerzők:
Filipovic 3, Fountoulis 2, Gkillas, Gendidounias, Kolomvos, ill. Vigvári Vendel 3, Monár E. 2, Varga D. 2, Vámos, Ubovic, Német

További eredmények
Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)-Dinamo Tbilisi (grúz) 18-4
Novi Beograd (szerb)-Jadran Split (horvát) 14-7
AN Brescia (olasz)-Radnicki Kragujevac (szerb) 12-8

A csoport állása: 1. Brescia 29 pont, 2. Novi Beograd 23, 3. Barceloneta 23, 4. Ferencváros 22, 5. Olympiacos 19, 6. Radnicki 13, 7. Jadran 9, 8. Dinamo 0
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
ftc
bl