cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: sorsdöntő meccs előtt az OSC és az FTC

2022. április 7. 16:38

A Hannover ellen kötelező a három pont Varga Dániel csapata számára, ha szeretne ott lenni Belgrádban, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében. S miért is ne szeretne. A Ferencváros a legutóbbihoz hasonlóan ismét nehéz idegenbeli meccs előtt áll.

A Hannover győzött a legutóbbi fordulóban, a Genesys OSC Újbuda viszont kikapott Marseille-ben, így a német csapat megelőzte a magyar bajnoki döntő előtt álló újbudaiakat a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A két csapat németországi mérkőzése döntetlenre végződött, vigyáznia kell Varga Dániel csapatának, veszélyes riválisról van szó, tele délszláv légiósokkal.

„Döntő mérkőzés előtt állunk. A két csapat több ponton is közel áll egymáshoz, ezt mutatja a hannoveri meccsünk is, ahol döntetlen lett a vége, ezúttal is szoros mérkőzésre számítok. Miután sikerrel vettük a bajnoki elődöntőt, volt időnk felkészülni a Hannoverből. Nagyon várjuk a meccset és az azzal járó kihívást" - fogalmazott Varga Dániel vezetőedző.

„Idegenben ikszeltünk, nem is kérdés, hogy kettőnk második mérkőzését szeretnénk megnyerni. Ez az egyik legfontosabb találkozó mindkét csapat számára, szóval kemény és jó meccsre számítok" - mondta Manhercz Krisztián, az OSC játékosa.

A csoportban Marseille-Steaua, Jug-Spandau és Crvena zvezda-Pro Recco mérkőzéseket rendeznek még pénteken.

A legutóbb a Novi Belgrád otthonában nagyszerű játékkal győzni tudó Ferencváros - amely a Vasas elleni győzelemmel szintén az OB I döntőjébe jutott - az Olympiakosz vendége lesz szombaton. Idehaza a BL-idény elején döntetlen játszott a két csapat, most kettővel több pontot szerezne a Ferencváros.

„Jó formában vagyunk, Belgrádban remekül teljesítettünk, majd bejutottunk a magyar bajnoki döntőbe. Nagyon szoros a tabella a csoportban, ez a párosítás pedig egy igazi európai klasszikus. Pireuszban nyerni nem egyszerű, de szükségünk van erre a három pontra, ha életben akarjuk tartani a nyolcas döntőbe jutás reményeit. Szóval győzni megyünk Görögországba" - mondta Varga Zsolt vezetőedző a LEN sajtószolgálatának adott interjújában.

„A novemberi meccsünk döntetlenre végződött, de ez már nem fontos, azóta sok minden változott. Görögországban rendezik ezt a meccset, ott pedig nem sok csapat nyert az elmúlt években... Nagyon fegyelmezettnek kell lennünk ahhoz, hogy ez sikerüljön, de mivel jól sikerült a felkészülésünk, bizakodóak lehetünk" - ezt már Vámos Márton tette hozzá.

A meccseket a LEN TV weboldalán lehet majd élőben követni, az OSC mérkőzését a Digi Sport2 adja.

Bajnokok Ligája, 12. forduló:

A-csoport (április 9., szombat):

18.45: Novi Beograd (szerb)-Jadran Split (horvát)
12.30: Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)-Dinamo Tbilisi (grúz)
19.00: AN Brescia (olasz)-Radnicki Kragujevac (szerb)
19.15 Olympiacos Piraeus (görög) FTC-Telekom Budapest

A csoport állása:
1. Brescia 26 pont, 2. Novi Beograd 20, 3. Barceloneta 20, 4. Olympiacos 19, 5. Ferencváros 19, 6. Radnicki 13, 7. Jadran 9, 8. Dinamo 0

B-csoport (április 8., péntek):

19.00: CN Marseille (francia)-Steaua Bucharest (román)
19.00: Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-Spandau 04 Berlin (német)
19.30: Genesys OSC Budapest-Waspo 98 Hannover (német)
20.00: Crvena zvezda (szerb)-Pro Recco (olasz)

A csoport állása: 1. Recco 30 pont, 2. Marseille 30, 3. Jug 24, 4. Hannover 14, 5. OSC 13, 6. Spandau 10, 7. Steaua 4, 8. Crvena zvezda 4

Vízilabda hírek