cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: UVSE-Dunaújváros döntő lesz!

2022. április 6. 20:04

Mihók Attila csapata legyőzte az UVSE-t a korábbról elhalasztott bajnokin, így az aranyéremért küzdhet a folytatásban. A nagyon közeli folytatásban, ugyanis a döntő már pénteken elkezdődik a Hajós-uszodában.

Nagy tétje volt az alapszakaszból elhalasztott mérkőzésnek, történetesen az, ki játszhat a bajnoki döntőben az UVSE Hunguest Hotels mellett. Nagyjából egyszerű volt a képlet: ha az UVSE nyerni tud Dunaújvárosban, a Ferencvárossal játszhat a döntőben, döntetlen és hazai siker esetén a Dunaújváros kerül a fináléba.

Ezen kívül is morfondírozhattunk lehetőségeken: amennyiben a DFVE legalább négy góllal győz, hazai medencében kezdheti a döntő párharcot.

Az UVSE-ből hiányzott ezen a mérkőzésen a legutóbb az Euroliga négyes döntőjében varázsló Keszthelyi-Nagy Rita és Rybanska Natasa is, ez mindenképpen érzékeny veszteséget jelentett a vendégeknek.

Ehhez képest megszerezték a vezetést a 4. percben, Ábel-Antal Dóra lövésébe még belekapott Maczkó Lilla, de nem tudott menteni. Nem sokkal később már hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a meccsen nagyon gólerősen játszó Garda Krisztina, valamint Szabó Nikolett góljával fordított a Dunaújváros, amely aztán át is vette a kezdeményezést.

_LI_2774.jpg Olyannyira, hogy a második negyed harmadik percében Szilágyi Dorottya góljával már 5-2-re vezetett. A szakasz 6. percében egy időkérést követően Szegedi Panni lőtt bombagólt, közelebb került tehát az UVSE ellenfeléhez. Félidőben két góllal, 6-4-re vezetett Mihók Attila csapata.

Fordulás után „befagyott" az eredmény, és az egész második félidőben roppant keményen védekeztek a csapatok, nem nagyon tudott egyik csapat sem kibontakozni, 7-5 után is megállt a góllövés tudománya. Egészen a negyed 7. percének elejéig, amikor Faragó Kamilla lőtt 5 méteresből a remekül védő Maczkó Lilla kapujába.

Horváth Brigitta gólja úgy kellett a Dunaújvárosnak, mint egy falat kenyér, egy perccel a vége előtt 8-6-ra tartott így előrébb a hazai csapat.

Több gól már nem született a hátralévő időben, Gurisatti Gréta blokkja volt értékes a végén, így a Dunaújváros készülhet a fináléra, míg a bronzéremért Ferencváros-BVSC mérkőzést rendeznek.

E.ON Női OB I., 18. forduló (elhalasztott mérkőzés):

Dunaújvárosi Főiskola-UVSE Hunguest Hotels 8-6 (3-2, 3-2, 1-1, 1-1)
Gólszerzők
: Garda 5, Szilágyi D., Szabó N., Horváth B., illetve Faragó K. 3, Ábel-Antal, Szegedi, Mácsai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Rájátszás, a 7. helyért, 2. mérkőzés:

III. kerületi TVE-Szegedi NVE SZTE 12-5 (2-1, 3-1, 1-1, 6-2)
Gólszerzők:
Brezovszki 4, Illés H. 3, Hajdú R. 2, Koncz, Dulic, Tóth-Deme, illetve Pap Mirtill 2, Jenei 2, Tátrai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A párharc állása: 1-1.
Vízilabda hírek