cover image
Egyéb

E.ON OB I: az FTC lesz az OSC ellenfele a fináléban

2022. április 3. 20:16

Varga Zsolt együttese az elődöntő összecsapásán kiváló mérkőzésen 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 6-5-re legyőzte a Vasast, így bejutott a bajnoki döntőbe.

Alig több mint két héttel a 11-5-ös FTC-győzelem után találkoztak újra a felek - a parti előtt az volt a nagy kérdés, a Vasasnak sikerül-e újabb összecsapásra kényszeríteni ellenfelét. A decemberi 9-9-es döntetlennek is köszönhetően 4-1-es pontelőnnyel kezdte a 7 pontig tartó elődöntőt Varga Zsolt együttese.
 
A meccs két a védekezésre rengeteg energiát fektető csapattal kezdődött, majd a nyitó negyed második felében „robbantott" a formáját a hétközi, belgrádi nagy BL-győzelemmel igazoló zöld-fehér alakulat. Fekete Gergő bemozgás után lőtte be a Varga Dénestől menetrendszerűen érkező passzt, Vogel Soma védéseit követően Danlil Merkulov akciózott egyet, majd Vámos Márton fórból lőtte a harmadikat.
 
Slobodan Nikic csapata azonban nem tört meg - sőt! A Fradi 3-0-as negyedére 3-0-val válaszolt. Ezt köszönthette elsősorban a hátsó alakzat stabilitásának, a remek blokkoknak, a kapuban lehetőséget kapó Mizsei Márton védéseinek. És persze a góloknak: Sava Randjelovic akciójának, Bátori Bence értékesített büntetőjének, és Bedő Krisztián centerjátékának, a Szatmári Kristóf kezéből érkező pazar passz belövésének.
 
Térfélcserét követően Vigvári Vendel gyorsan villant egyet, kisvártatva átellenben Szatmári bombája akadt be. Az izgalmak fokozódtak, egyre jobban fórt a víz a medencében, érezhető volt, mindkét oldalon mindent beleadnak. Az FTC Nemanja Uvovic révén szerzett újra előnyt, de a Vasasnak dupla válasza volt: Drasko Brguljan lőtt távoli gólt, majd Bátori fórból talált be. Innen a Fradi fordított (Vámos, Fekete), avagy az öldöklő csatában a záró menetre 7-6-tal mentek a felek.
 
Erdélyi Balázs fantasztikus góllal szólt hozzá a találkozóhoz, majd itt is, ott is kimaradtak a helyzetek. A legnagyobbat talán az előtte kétszer hibázó Vadovics Viktor hagyta ki, avagy Vogel védte ziccerét - ráadásul ezt odaát Merkulov büntette góllal. Három perccel a vége előtt a Vasas időkérés után játszott fórban, de Szatmári lövését blokkolta Jansik Szilárd. Ez sem törte meg az angyalföldieket, hiszen jó védekezés után, 1:49-cel a vége előtt Bátori kapásgóllal egyenlített. A végjátékban fórban Varga Dénes lóbálta ki a labdát Vámosnak, aki a jó ütemben érkező passzt kapásból zúdította be, de Bedő csodálatos centerakcióval egyenlített. A bődületes gólokat, remek blokkokat hozó összecsapás így végül 9-9-cel zárult, így a szabályoknak megfelelően ötméteresek döntöttek.
 
Nikic erre beküldte olimpiai bajnoktársát, Branislav Mitrovicot a kapuba, de végül Vogel Soma lett a hős, aki három lövést is védett, így végül a nyolcadik párban dőlt el a csata 6-5-re a zöld-fehérek javára. Így a döntőben FTC-OSC, a bronzmeccsen pedig Szolnok-Vasas mérkőzés következik majd.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: – Jól kezdtünk, az első negyedben erős tempóban vízilabdáztunk, aztán hatalmas fáradtság lett úrrá mindenkin, lelassultunk, és már nem ugyanaz volt a ritmusunk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert noha láttam, hogy mindenki küzd az elemekkel, mégis hazahozták ezt a meccset, amit az egész hetet figyelembe véve hatalmas teljesítménynek értékelek.

Slobodan Nikic, a Vasas vezetőedzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, védekezésben a topon voltunk, támadásban is akadtak szép megoldásaink. Büszke vagyok a srácokra, hiszen több hiányzónk volt, de jól reagáltak erre a helyzete. Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de kétszer is ötméterest kellett volna kapnunk fontos pillanatokban. Mindent megtettünk, elégedett vagyok a játékkal.
  
E.ON Férfi OB I, rájátszás:
Elődöntő

FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-VasasPlaket 9-9 (3-0, 0-3, 4-3, 2-3) - ötméteresekkel 6-5
Gólszerzők: Vámos 3, Merkulov 2, Fekete 2, Ubovic, Vigvári Vendel, ill. Bátori 3, Bedő 2, Brguljan, Randjelovic, Szatmári, Erdélyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A párharc végeredménye: 7-1, az FTC javára.
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság