cover image
Egyéb

Szeged a világbajnokság kiemelt helyszíne lesz

2022. február 17. 15:35

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a FINA 2022-es magyarországi vb szervezőbizottságának tagja csütörtökön Szeged járt, ahol munkamegbeszélést folytatott Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével. A 16 milliárd forintos kormányzati forrásból, a Modern Városok Program keretében megépülő, tavaly átadott Tiszavirág uszoda kiemelt szerepet kap, helyosztókat is rendeznek majd benne.

„Szeged kiemelt helyszíne lesz a júniusi vizes világbajnokságnak, hiszen a városban minden feltétel adott a 2022-es FINA világbajnokság sikeres megrendezéséhez" - jelentette ki Botka László, Szeged polgármestere, aki csütörtökön hivatalában tárgyalt Vári Attilával, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével.
 
A városvezető az ezt követő sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Magyarország azt követően kapta meg az egyik legnagyobb sportesemény rendezési jogát, hogy arról lemondott a japán Fukuoka városa.
 
„A hivatalos döntés után, de még a hivatalos bejelentés előtt kaptam a megkeresést, hogy Szeged potenciális helyszíne a világbajnokságnak. Rögvest kifejeztem egyrészt az örömömet, másrészt a teljes támogatottságomat, hiszen Szeged a vizek városa. Óriása hagyománya van városunkban mind az úszásnak, mint a vízilabdának, több száz, több ezer gyermek sportol egyesületeinkben" - tette hozzá Botka László, aki elmondta, a nemrég elkészült Tiszavirág uszoda világszínvonalú, így a sportesemény helyszíne adott. Mindemellett kiváló a város tömegközlekedése, szállodai és szálláskapacitása.
 
„A felsoroltak együtt teszik alkalmassá Szegedet, hogy helyt adjon a világesemény vízilabda-mérkőzéseinek" - hangzott el a konklúzió, majd a polgármesteri kijelentés, miszerint „Világcsúcs-kísérlet Magyarország és Szeged részéről egyaránt, hogy néhány hónap alatt megszervezze az eseményt. Nem csoda, hogy a szervezőbizottságok helyszínbejárásai már elkezdődtek."
 
szegedimegbeszeles123.jpg „A négy magyarországi helyszín - Budapest, Debrecen, Sopron, Szeged - közül kiemelkedő jelentőségű lesz Szegedé, mert nem kizárólag a vízilabdatorna csoportmérkőzéseit játsszák itt, hanem a kieséses szakasz meccseit és a helyosztó mérkőzéseket" - említette Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.  
 
szegedimegbeszeles12.jpg Szeged mellett a nagyon magas színvonal szólt - beszélt az elnök a magyarországi helyszín-kiválasztás részleteiről. Mint fogalmazott: itt nem kizárólag az infrastrukturális feltételek adottak, hanem a helyi szervezőbizottságban tevékenykedők szakmai felkészültsége is.
 
szegediusziukahgfmjgf.jpg „Nagyon kevés az idő, komoly menetelés előtt állunk" - jelentette ki Vári Attila, és egyben utalt arra, hogy Szegednek a sportversenyek rendezése terén tiszteletre méltó hagyományai vannak. Mellette fontos Szeged kedvező földrajzi elhelyezkedése is a világbajnokság szempontjából.
 
 
 

Vízilabda hírek
vári attila
szeged