cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: menetel az FTC - szerdán BL-meccse következik

2022. január 24. 21:34

Varga Zsolt együttese hétfőn este remek játékkal gyűjtött újabb három pontot a Szolnok ellen (10-7), és maradt veretlen. Két nap múlva a BL-ben játszik a csapat a Dinamo Tbilisi ellen.

A decemberi, soproni kupadöntő után találkozott újra az FTC és a Szolnok, ezúttal a bajnoki pontokért mérkőztek meg. A fővárosiak Vogel Soma remek kapusteljesítményére, kiváló védekezésre alapozva szereztek a nagyszünetre 6-2-es előnyt; a visszatért Varga Dénes és Danil Merkulov is duplázni tudott.
 
Fordulás után az ismét remekül pólózó Angyal Dániel vezérletével 6-5-re zárkózott fel a Zsivko Gocic irányította Szolnok, Varga Zsolt rögvest időt is kért - Vámos Márton villant is egyet ezután. Vogel Nagy Ádám büntetőjét védte, majd Jansik Szilárd talált be, így 8-5-tel zárult a harmadik negyed. Az utolsóban taktikusan őrizte előnyét az FTC, s végül 10-7-re nyerte meg a meccset.
 
A Ferencváros nem sokat pihenhet, hiszen szerdán, a Komjádi-uszodában Bajnokok Ligája meccset vív a georgiai Dinamo Tbiliszivel. Az előző fordulóban idegenben 14-7-re nyert a zöld-fehér alakulat, amelynek nem lehet ezúttal sem más a célja, mint a magabiztos győzelem.
 
Varga Zsolt: „Újabb mozgalmas időszakba lépünk: a Tbiliszi elleni meccsünk a héten a Szolnok és a Honvéd elleni hazai összecsapások között lesz. Manapság nem csak sérülések és betegségek, hanem a COVID-problémák is mindenkit érintenek, ezért a lényeg az, hogy alkalmazkodni tudjunk a helyzethez."
 
Dejan Stanojevic: „A csapatépítés hosszú, bonyolult és nem könnyű folyamat, de nem lehet és nem is szabad elbújni a mögött, hogy a legjobb csapatok ellen játszunk. Viszont hálásnak kell lennünk, hogy a legjobbak ellen játszhatunk és megpróbálhatunk a lehető legrövidebb időn belül közelebb kerülni hozzájuk. A játékosaimnak meg kell mutatniuk, hogy fejlődtek, és hogy magas szinten képesek játszani."
 
E.ON Férfi OB I, alapszakasz
12. forduló
 
FTC-Telekom-Waterpolo-Szolnoki Dózsa 10-7 (3-1, 3-1, 2-3, 2-2)
Gólszerzők: Merkulov 2, Vámos 2, Varga D. 2, Ubovic 2, Jansik Sz., Damonte, ill. Angyal 4, Kovács G. 2, Jansik D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
A bajnokság állása - ezen a felületen!
 
Bajnokok Ligája, A-csoport, 8. játéknap
2021. január 26., szerda

19.00 FTC-Telekom-Dinamo Tbilisi (georgiai)
19.00 Jadran Split (horvát)-AN Brescia (olasz)
19.45 Novi Beograd (szerb)-Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)
20.30 Radnicki Kragujevac (szerb)-Olympiacos Piraeus (görög)

Az állás: 1. Brescia 17 pont, 2. Olympiacos 16 pont, 3. Ferencváros 13 pont, 4. Barceloneta 11 pont, 5. Novi Beograd 11 pont, 6. Jadran 6 pont, 7. Radnicki 4 pont, 8. Dinamo 0 pont

Vízilabda hírek
ftc
bl