cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott: a népszerűség töretlen; Märcz Tamás és a nyitott keret

2022. január 4. 14:00

A szövetségi kapitány tesztelte a fiatalokat, mindazonáltal a tétmeccsekre tudja, kire számítson - hozzátéve: jó teljesítménnyel bárki bekerülhet, illetve ellenkező esetben kikerülhet a bő keretből. A szerdáig tartó edzőtábor után sincs sok megállás, január 18-án Győrben Montenegró ellen már világliga-meccs következik!

„Örülök, hogy a média ilyen nagy számban képviseltette magát az edzésen, ez is bizonyítja, hogy a vízilabda milyen népszerű sportág" - fogalmazott Märcz Tamás, a férfiválogatott edzése és megannyi interjú után. A szövetségi kapitány mindenhol elmondta, a férfiválogatott a meglehetősen összetett 2022-es versenyidőszakban (vb, Eb, világliga) is igyekszik jó eredményekkel meghálálni a törődést.
 
Mint beszámoltunk róla, az elmúlt év utolsó napjaiban is tréningezett a csapat, akkor egy másik kerettel, főként a fiatalabbakkal foglalkozott, míg hétfőtől szerdáig a válogatott gerincét adó kerettel készül a szakmai stáb, amely már kénytelen nagyítóval nézni a teljesítményeket, lévén január 18-án, Győrben Montenegróval szemben világliga-parti következik.

edzes_01_0424.JPG A Duna Arénában Märcz Tamás kiemelte, a tétmérkőzésekre a mostani keretből - amelyből Varga Dénes, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Konarik Ákos sérülés miatt hiányozik - kerül ki a csapat, persze extrém esetek előfordulhatnak. „Mindenkinek megmondtam, hogy kifelé és befelé is nyitva van az ajtó, ha valaki a klubjában, vagy itt nálunk olyan teljesítményt nyújt" - tette hozzá a szakember, aki arról is beszélt, hogy az áprilisi világbajnoki felkészülésig csak a világliga-mérkőzéseket megelőző rövid összetartások alkalmával tudnak majd gyakorolni, ezért bízik benne, hogy a játékosok a tavaszi kezdésre jó fizikai állapotban, kiemelkedő teljesítménnyel a hátuk mögött érkeznek majd meg.
 
edzes_01_044.JPG A 2021-es esztendőben és azóta is kimagasló formában játszó Angyal Dániel edzés után is a pólóval foglalkozott (a lábtempóját tovább javítandó, a „megszokottól" eltérő megoldás után kutatva tesztelt néhány eszközt) - ez a mentalitás is bizonyítja, a tokiói bronzérem nem részegítette meg sem őt, sem társait, ergo magasabbra törnek.
 
watch?v=n-MymbMzZUI Ezt erősítette meg a sajtó számára talán legnépszerűbb páros, az edzés után a repülőtérre igyekvő, reccói klubcsaptához visszatérő Zalánki Gergő és az előző esztendő legjobbjának választott Manhercz Krisztián is. A pótlólag behívott Batizi Benedek, Fekete Gergő páros is állta a sarat - Molnár Erik és Vigvári Vince ezt a tréninget kihagyta, mert a juniorválogatottal vett részt az Universiade-keret elleni edzőmeccsen.
 
edzes_01_0441.JPG Märcz Tamás összegzése a januári edzőtábor végén itt nézhető és hallgatható meg.
 
Válogatott keretedzés, férfiak - Budapest
2022. január 3-5.

Kapusok:
Kardos István Gergely (BVSC)
Lévai Márton (OSC)
Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok)
Batizi Benedek (BVSC)
Bedő Krisztián (Vasas)
Burián Gergely (OSC)
Csacsovszky Erik (OSC)
Erdélyi Balázs (Vasas)
Fekete Gergő (FTC)
Hárai Balázs (OSC)
Jansik Szilárd (FTC)
Manhercz Krisztián (OSC)
Mezei Tamás (Vasas)
Molnár Erik (FTC)
Német Toni (FTC)
Vámos Márton (FTC)
Vigvári Vendel (FTC)
Vigvári Vince (OSC)
Zalánki Gergő (Pro Recco)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás