cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: visszavágott az OSC; kaposvári bravúrgyőzelem

2021. december 18. 19:18

Varga Dániel csapata a kupafiaskó után Szolnokon győzött 9-8-ra. Nem ment a Vasasnak, amelyet otthonában győzött le Surányi László csapata. Az Eger magabiztosan győzte le a Miskolcot, a Honvéd a Szentest, míg az UVSE és a Pécs nem bírt egymással.

Már csak a negyedek alakulásból is látni, milyen hullámzó meccset vívott egymással az UVSE és a Pécs: az első és harmadik negyedet a hazaiak, a másodikat és a negyediket a vendégek nyerték meg két góllal. Más kérdés, 2-2 után már csak Vincze Balázs együttese vezetett, 4-2, 7-5 és 8-6 is állt a táblán. A Török Viktor irányította baranyaiak azonban Csacsovszky Alex vezérletével nagyot küzdöttek, a záró negyedben gólt nem kapva alakították ki a 8-8-as végeredményt.
 
Az Eger ezúttal is hatékony támadójátékkal örvendeztette meg szurkolóit, a válogatott keretbe behívott Magyar Márton ismét igazolta tehetségét, de mellette Nikola Murisic is négyet vágott, illetve Baksa Benedek is eljutott tripláig. A hevesiek 18 góljára 13 érkezett miskolci oldalról, így nem volt kérdés a három pont sorsa.
 
A soproni Magyar Kupa-elődöntő után találkozott újra a Szolnok és az OSC - a fővárosiakat nyilván fűtötte a visszavágás vágya. Ennek megfelelően álltak idegenben is bele a csatába, és a 3-3-as első negyed után a másodikat kiváló védekezéssel, Lévai Márton védéseivel, Burián Gergő és Hárai Balázs találatával 2-0-ra nyerték meg. Fordulás után növelte előnyét Varga Dániel csapata, 7-4-re vezetett, ám Kovács Gergő és Ivan Zovic találataival zárkózott a Szolnok. Csacsovszky Erik azonban akciógóllal jelezte, lehet rá számítani (Märcz Tamás bő keretében ott van ő is), 8-6-os vendég előnnyel mentek neki a felek a záró negyednek. Ebben Tóth Márton révén ismét háromgólos előnyben volt az OSC, de Zsivko Gocic együttese küzdött, harcolt - Milakovic, majd a Nagy Ádám által kiharcolt, Angyal Dániel által belőtt ötméteres révén újfent egy gólra kapaszkodott fel. Többre azonban nem futotta erejéből, pedig volt lehetőséget az egyenlítésre is, ám nagy izgalmak közepette 9-8-cal elvitte a fontos pontokat az OSC.
 
Meglepetés a Komjádi-uszodában: a Magyar Kupa-bronzérmes Vasast legyőzte a Kaposvár! Surányi László csapata végig nagyot küzdött, Berta József remekelt, lőtt négy gólt, Csoma Kristóf 60%-kal védett (12/20), de az egész somogyi alakulat kitett magáért. Az erejét érvényesíteni nem tudó hazaiakat Horváth Ákos öt másodperccel a vége előtt sokkolta -  második góljával 9-8-ra nyertek a vendégek.
A Honvéd fokozatosan őrölte fel a Szentes erejét, az ötgólos Hosnyánszky Norbert vezérletével haladt biztosan a célja felé – három negyed után 11-7-re vezetett. A végén belefért Szivós Márton csapatának, hogy a rivális közelebb jöjjön, így 13-11 lett a vége.
 
E.ON Férfi OB I, alapszakasz
 
13. forduló
 
UVSE-Hunguest Hotels-PVSK-Mecsek Füszért 8-8 (4-2, 1-3, 3-1, 0-2)
Gólszerzők: Bencz 2, Vámosi 2, Eppel 2, Hegedűs 2, ill. Csacsovszky A. 4, Kolozsi, Keresztúri, Gál, Reisz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Tigra-ZF-Eger-PannErgy-Miskolc 18-13 (4-4, 5-1, 4-4, 5-4)
Gólszerzők: Magyar 4, Murisics 4, Baksa 3, Szalai 2, Sántavy, Kovács G., Rádli, Sári, Lőrincz, ill. Biros B. 5, Vismeg Zs. 2, Várkonyi 2, Sélley-Rauscher, Krasznai, Tőzsér, Nagy N.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szolnoki Dózsa-Genesys-OSC Újbuda 8-9 (3-3, 0-2, 3-3, 2-1)
Gólszerzők: Zovic 2, Jansik D., Angyal, Kovács G., Nagy Á., Gbadamassi, Milakovic, ill. Hárai 3, Burián 3, Csacsovszky E., Manhercz, Tóth M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A-Híd-VasasPlaket-Kaposvári VK 8-9 (2-1, 1-3, 2-0, 3-5)
Gólszerzők: Sedlmayer 2, Erdélyi 2, Bátori, Bedő, Mezei, Randelovic, ill. Berta 4, Horváth Á. 2, Varga B. 2, Juhász-Szelei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd–Metalcom-Szentes 13-11 (3-3, 4-2, 4-2, 2-4)
Gólszerzők:
Hosnyászky 5, Ekler B. 3, Decker Á. 2, Kiss B., Kevi, Hessels S., ill. Garancsy 2, Hegedűs 2, Pellei K. 2, Hornyák, Lajkó, Somogyi, Kókai, Bozó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
A bajnokság állása - ezen a felületen!
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság