cover image
Egyéb

Felavatták a Gödöllő Városi és Térségi Uszodát

2021. december 3. 14:48

A város új uszodája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdona, ahol már vízilabdáznak is a helyi növendékek.

A pénteki avatóünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Vécsey László országgyűlési képviselő, prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Csányi Sándor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A miniszterelnök kifejtette, a kormányzat 2010 óta 2100 milliárd forintot költött sporttámogatásra, az igazolt sportolók száma 560 ezer lett. Az elmúlt 11 évben 35 uszoda épült, 43 kivitelezés alatt áll, tízet pedig felújítottak, mindezt összesen 180 milliárd forint értékben.
 
Orbán Viktor szerint a Gödöllőn átadott uszoda nemcsak a város, hanem az egész ország büszkeségét növeli, egyben illeszkedik a magyar építészeti hagyományokhoz.

god_szalag.jpg A megnyitóbeszédeket követően dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, a MATE-GEAC férfi vízilabda-szakosztályának vezetője, valamint Valkai Ágnes világbajnok vízilabdázó, a klub női vízilabda-szakosztályának vezetője kíséretében vágták át a szalagokat.

Az ünnepség második részében szinkronúszó- és úszóbemutatók mellett a gödöllői egyesület férfi vízilabda-szakosztálya tartott bemutató mérkőzést - melyet Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, valamint Nagy Viktor olimpiai bronzérmes vízilabdázó vezetett.
 
Nem sokkal ezután az U15-ös Európa-bajnok leány válogatott játszott gálamérkőzést, ezt Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya és Garda Krisztina olimpiai bronzérmes vízilabdázó dirigálta.

Fotó: Tanner Tímea/Facebook

Fotó: Tanner Tímea/Facebook

Az ünnepségen a Magyar Vízilabda Szövetség képviseletében Vári Attila elnök, valamint Gáll Péter főtitkár is jelen volt.

Vízilabda hírek
gödöllő