cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila tesztje: 15 játékos a rapid összetartáson

2021. november 29. 19:43

Az olimpia utáni első válogatott edzéseken a szövetségi kapitány sok újoncnak, sok fiatalnak ad lehetőséget a bizonyításra, akiknek célja lehet egy később meghívó kiharcolása.

Úgynevezett rapid összetartásra gyülekezett hétfőn női válogatottunk friss kerete, amelyből a versenynaptár zsúfoltsága miatt sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Nem érdemes, hiszen több meghatározó játékosára sem számít, számíthat a négy vízi- és két szárazföldi edzést vezénylő szakmai stáb.
 
„Olyan fiatal kerettel dolgozunk ezúttal, amelyben több olyan junior, agy éppen ifijátékos is található, akit közelebbről kevésbé ismerek - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány. - Lehetőséget kapnak azok a játékosok, akik az olimpia évében nem tudtak bekerülni a válogatottba, akikben megfelelő potenciált látunk ebben az ötkarikás ciklusban. Megnézzük, teszteljük azokat, akik számításba jöhetnek - bizonyosan lesz köztük olyan, aki legközelebb is meghívót kap, mikét olyan is, aki egyelőre kevésbé esélyes a kerettagságra."
 
Az alább látható keretben hat olyan játékos található, aki ott volt a tokiói olimpiai bronzérmes csapatban, rajtuk kívül kilencen kaptak behívót. Közöttük található a Dunaújvárosban hosszú idő óta szereplő, voltaképpen már jóideje tiszteletbeli magyarként kezelt, az állampolgárságot hamarosan megkapó francia center, Geraldine Mahieu, akivel kapcsolatban a szövetségi kapitány megjegyezte, hogy mindenképpen szerette volna közelebbről is látni az edzésteljesítményét. Hogy aztán az első tétmeccsen, a január 25-ei, athéni világliga-összecsapáson is ott lehet-e a keretbe, az a jövő kérdése.
 
S ha már a jövő: kicsit közelebbi időpont a december végi időszak, amikor a BENU Vízilabdagálán (december 23.) Japán válogatottjával játszik a tokiói csapat - előtte közös edzéseken, uszodaavatón is részt vesz. Az első hazai tétmeccs február 22-én Hollandia ellen lesz, a helyszín később kerül kijelölésre.
 
Női válogatott keret - 2021. november 29-30.
Kapusok: Kakas Krisztina (BVSC), Magyari Alda (UVSE), Maczkó Lilla (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros)
 
 
 
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila