cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: az FTC harmadszor is döntetlent játszott

2021. november 19. 19:32

Két döntetlen után közel volt a győzelemhez a Ferencváros az Olympiakosz ellen, de a vereség is benne volt a pakliban, hiszen 6-3-ról jött vissza Varga Zsolt csapata.

Hosszú idő után ismét a Komjádi-uszodában játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést a korábban a Brescia és a Radnicski otthonában is döntetlent elérő Ferencváros.

Vámos Márton góljával vezetett az FTC, a korábbi ferencvárosi játékos, Ioannis Fountoulis azonnal válaszolt emberelőnyből, majd két perccel később Pohl Zoltán maradt elöl és nem hibázott. Jól védekezett a Ferencváros, miközben nem nagyon ment az első negyedben a nagy lövőknek átellenben (Filip Filipovics például az első öt lövését elhibázta).

Még egy Varga Dénes által értékesített 5 méteres is növelte a magyar előnyt, jól sikerült az első negyed.

Nem úgy a második. Genidouinas szépített, majd Filipovicsnak bejött a hatodik lövése, egyenlítettek a görögök a második negyed elején, sőt. Mourikis emberelőnyből a vezetést szerezte már meg a vendégeknek a 6. percben - 4-3 maradt a félidőre az állás.

Andro Buslje növelte az előnyt a fánál emberelőnyben, a Ferencváros nagyon hosszú gólcsendet tört meg Merkulov révén a harmadik negyed hatodik percében (4-6). Fontos Olympiakosz-előny maradt ki aztán egy időkérést követően, de hasonlóan fontos fórt lőtt kétszer a blokkba a Ferencváros is a negyed végén.

Kétgólos hátrányból jött tehát a negyedik negyed.

Rögvest csökkent egyre, Varga Dénes úszott meg, és lőtte ki a jobb sarkot, majd Vogel Soma védése után Merkulov egyenlített, szintén a jobb szélről - 6-6. A vezetésért is támadott a magyar csapat, de Merkulov kapufára lőtte a labdát, mindenesetre 6 perccel a vége előtt abszolút nyílttá vált a meccs.

Chrysospathis éles szögből, emberrel együtt lőtte a labdát a kapuba aztán, de Vámos kettős fórból újra egalizált, majd egészen elképesztő megoldással, centerből húzta be a labdát a kapuba, először vezetett a Ferencváros, 3 perccel a vége előtt. Egy szemvillantás alatt újra egyenlített fórból az Olympiakosz (8-8), egészen pontosan 2 perccel a vége előtt pedig az FTC jutott emberelőnybe, Varga Zsolt kért időt.

A fór kimaradt, de egy akcióváltás után Fekete Gergő bevágta akcióból középről, ki kellett tehát bírni még egy kis időt a bravúrhoz. Genidounias azonnal kihasználta viszont a fórt, 35 másodperc maradt hátra, de újabb gól már nem született.

Mindkét csapat veretlen maradt a főtáblán.

Bajnokok Ligája, 3. játéknap:
A-csoport
FTC Telekom Waterpolo-Olympiakosz Pireusz 9-9 (3-1, 0-3,
Gólszerzők
: Vámos 3, Varga Dénes 2, Merkulov 2, Pohl, Fekete G., illetve Genidouinas 3, Mourikis 2, Fountoulis, Filipovics, Buslje, Chrysospathis

A többi mérkőzéseken:

Dinamo Tbiliszi-Zodiac CNA Barceloneta 7-20 (2-7, 2-4, 2-3, 1-6)
Jadran Split-Novi Belgrád 12-17 (4-5, 2-4, 3-3, 3-5)
Radnicski Kragujevác-AN Brescia 8-14 (3-4, 1-5, 1-2, 3-3)
 
A csoport állása: 1. Olympiakosz 7 pont, 2., Barceloneta, Novi Belgrád 6-6, pont, 4. Brescia 4 pont, 5. Ferencváros, Jadran Split 3-3 pont, 7. Radnicski 1 pont, 8. Dinamo 0 pont
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
ftc
ferencváros