cover image
Egyéb

Sportdiplomáciai látogatás Iránban

2021. november 11. 12:59

Az Iráni Olimpiai Bizottság meghívásának eleget téve Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja a MOB delegációjának tagjaként utazott az elmúlt héten a közel-keleti országba Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Vékássy Bálint, a főtitkára társaságában.
 
iranka12.jpg A látogatás során az olimpiai bizottságok elnökei együttműködési megállapodást írtak alá, valamint egy megbeszélésen is részt vett a delegáció, ahol a szövetségi elnökök is jelen voltak. Kulcsár Krisztián elnök és Vékássy Bálint főtitkár megerősítette az Iráni Olimpiai Bizottságot és a sportági szövetségek képviselőit abban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság segíteni fogja a szövetségek közötti közös munkát, amelynek alapja a közös edzőtáborok lebonyolítása, sportolói és edzői képzések szervezése, nem utolsó sorban pedig a sportdiplomácia erősítése.
 
iranka14.jpg A delegációt mindemellett Seyed Hamid Sadjadi Hazaveh iráni sport és ifjúsági miniszter is fogadta egy közös egyeztetésre a két nemzet sport terén megvalósuló együttműködése kapcsán.
 
iranka13.jpg Vári Attilának alkalma nyílt egyeztetni Mohsen Rezvanival, az iráni vizes sportokat tömörítő Iráni Úszó Szövetség elnökével a nemzetközi edzőtáborok, valamint közös edzői és játékvezetői képzések lehetőségéről, valamint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) 2022. évi sporteseményeiről.
 
iranka15.jpg A szövetség elnöke elmondta, hogy a rövid, de nagyon sűrű sportdiplomáciai látogatáson nagyon nagy élmény volt számára megtapasztalni, hogy milyen szívélyes fogadtatásban részesítették a delegációt, és hogy a vendéglátóik mennyire tisztelik a magyar sportot, a Magyar Olimpiai Bizottságot.
 

Vízilabda hírek
Sportdiplomáciai látogatás Iránban