cover image
Egyéb

Euro Kupa: telt házas meccsre számít a BVSC!

2021. november 9. 20:20

Fontos negyeddöntőt játszik a BVSC-Zugló az Euro Kupában, a CN Barcelona ellen döntetlenről indul a visszavágó. A Szolnok hatgólos győzelemben (csodában?) bízik az Ortigia ellen.

A Szolnok az Ortigia ellen 9-4-es hátrányból indítja a visszavágót szerdán, nagy bravúr kellene a magyar csapattól a továbbjutáshoz, de semmi sem lehetetlen, ahogy szokták mondani.

Zsivko Gocics a szolnokiak Facebook-oldalának adott nyilatkozatában elmondta, többször is visszanézték a meccset, nem reális az ötgólos különbség, de a tény ettől tény, nagyot kell változnia a játéknak.

„Jól játszott az Ortigia, rutinos csapat, amelyik minden kis hibát ki is használt, de mi is tettünk azért, hogy öt góllal kikapjunk. Meg fogunk mindent próbálni szerdán, percről percre, negyedről negyedre koncentrálni. Ha lesz rá lehetőség, miért is ne sikerülne öt góllal nyerni. Nagyon nehéz lesz, Tempesti, Gallo, a két center ellen, biztos, hogy nem fognak rohanni, de mi sem, türelmesen elkezdünk játszani, nekik megyünk és szép lassan próbálunk visszajönni a párharcba" - fogalmazott a Szolnok vezetőedzője.

Jóval kedvezőbb helyzetben van a BVSC, amely nyerhetett is volna Barcelonában, végül iksz (6-6) lett a vége, így „nulláról" indulnak a felek.

Kemény Kristóf, a BVSC vezetőedzője minden tekintetben nagy meccsre számít.

„Amióta lefújták a barcelonai meccset, azóta tudat alatt mindenki erre a meccsre készül. Azóta le kellett játszani három tétmérkőzést, az OSC ellen a kupában, a Pécs és az Eger ellen a bajnokságban, sikeresen abszolváltuk ezeket, szóval nagyon jó kéthetes felkészülésünk volt erre a holnapi összecsapásra. Nagyon izgatottak vagyunk. Ahogy nekik, nekünk is elég egy góllal nyerni, számunkra a hazai pálya talán tud egy pluszt adni. Nagyon nagy ugyanis az érdeklődés, telt házas mérkőzésre számítunk. Megvan bennünk a visszavágás vágya, de azért ez egy jó csapat, két nagyon jó centerrel, két jó külső körös játékossal. Érvényesíteni kell az akaratunkat, és végig nagy tempót diktálni, nagyon jól védekezni és játszani."

Euro Kupa, negyeddöntők, 2. mérkőzések:

November 10., szerda:

19:30: Savona-Sabadell (az első meccsen: 13-13)
19.30: Szolnoki Dózsa-CC Ortigia (4-9)
19.30: Telimar Palermo-HAVK Mladost Zagreb (11-7)
20.00: BVSC-Zugló-CN Barcelona (6-6)
Vízilabda hírek