cover image
Egyéb

Dr. Sárosi Lászlót köszöntöttük 75. születésnapja alkalmából

2021. október 28. 18:25

A közelmúltban ünnepelte 75. születésnapját az egyaránt olimpiai bajnok dr. Sárosi László vízilabdázó és Németh Miklós atléta. A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kisebb ünnepséget szervezett tiszteletükre.

Dr. Sárosi László 1958-ban kezdte pályafutását az Újpesti Dózsa vízilabdázójaként, majd 1976-ig 181 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. A magyar csapat tagjaként három olimpiai, két világbajnoki és két Európa-bajnoki érmet szerzett. Az olimpiai bajnok vízilabdázó nemcsak sportolóként járult hozzá a magyar vízilabda hírnevének öregbítéséhez, hanem a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagjaként 1989-től 1991-ig aktívan segédkezett a sportág fejlesztésében. 2000-ben az évszázad magyar vízilabdacsapatába választották.

sarosikoszintes4.jpg Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte, hogy Sárosi László klubhűsége, játéktudása és játékos társaihoz való hozzáállása példaértékű a fiatal generációk számára. Az a fajta kitartás és szakmai fejlődés emeli őt a legnagyobb vízilabdázók közé, amelyet a mexikói, müncheni, montreali olimpiák során tanúsított.

sarosikoszintes3.jpg Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk a vízilabdacsalád nevében!

Vízilabda hírek
sárosi lászló