cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: nagy előnyt szerzett Szolnokon az OSC

2021. október 16. 19:17

Magabiztosan nyerte meg az első mérkőzést idegenben Varga Dániel csapata, ezzel hatalmas lépést tett a főtáblára jutáshoz.

Gárdonyi Andrással kezdett a kapuban a Szolnok, amely a bajnokságban és az Euro Kupában is az OSC-t győzte le az előző szezon végén, a döntőben. Az persze egy más csapat volt, sokan távoztak, mások érkeztek, míg a túloldalon kevesebb volt a változás a két keretben.

A két csapat ezen a BL-playoff mérkőzésen találkozott először az új idényben, és az első gól Konarik Ákos nevéhez fűződött, a 3. percben, nagy akciógól volt egyébként két Nagy Ádám-próbálkozás és Lévai Márton-védés után (1-0). Csacsovszky Erik használt ki villámgyorsan egy emberelőnyt, majd egy rossz centerpassz utáni OSC-akciót lazán fejezett be messziről Manhercz Krisztián, 1-2.

Dörgő szolnoki kapufa és egy „gólvonalra" pattant labda után kettős emberelőnyből növelte Burián Gergő a vendégek előnyét, amit tovább fejelt Salamon Ferenc fórgólja, 1-4. Jóval magabiztosabb volt támadásban az OSC, a hazaiak mintha tanácstalanok lettek volna elöl.

A második negyedben másodperce pontosan akkor esett a gól, mint az elsőben, csak ezúttal a vendégek örülhettek, Manhercz Krisztián szerezte az ötödik OSC-találatot. Ekkor időt is kért Zsivko Gocics, de nem sikerült a centert megjátszani az első akció során, átellenben viszont egy Csacsovszky-Hárai akció révén újra eredményes volt a vendégcsapat, majdhogynem az egész párharcot eldönteni látszó részeredmény állt a táblán, 1-6.

Ivan Zovic is érzékelte ezt (2-6), de Csacsovszky Erik rögtön válaszolt, Lévai Márton sokadik bravúrját mutatta be, s mivel még Manhercz Krisztián is lőtt egyet, 8-2-es vendégelőnyt jegyezhettünk fel a nagyszünetben.

Óriási Nagy Ádám-gól nyitotta a harmadik negyedet, de tovább folytatódott az OSC-dominancia, Tóth Márton már a tizedik gólt szerezte, 3-10. Bányai Márk állt be Gárdonyi András helyére a hazai kapuba a meccs derekán, és a szakasz derekára kicsit javult a szolnoki védekezés is, Kovács Gergő pedig szép gólt szerzett emberelőnyben, 5-11.
 
A negyedik negyedben az volt a kérdés, mekkora marad/lesz az OSC előnye a visszavágóra. Nos, kilencgólos lett ez az előny. 
 
Bajnokok Ligája, a főtáblára jutásért, 1. mérkőzések:

Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda 6-15 (1-4, 1-4, 3-5, 1-2)
Gólszerzők:
Konarik, Nagy Á., Milakovic, Zovic, Teleki, Szeghalmi, illetve Csacsovszky E. 4, Manhercz K. 3, Burián 2, Hárai 2, Várnai, Salamon, Tóth M., Vigvári Vince
 
Jadran Split (horvát)-Mladost Zagreb (horvát) 14-7 (1-3, 6-2, 3-1, 4-1)
Savona (olasz)-Crvena Zvezda (szerb) 8-9 (1-1, 2-3, 2-1, 3-4)
CN Barcelona (spanyol)-AN Brescia (olasz) 13-17 (4-5, 3-3, 3-3, 3-6)

A visszavágókat 20-án rendezik.

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A-csoport:

Jadran Split/Mladost Zagreb, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), CN Barcelona/AN BRescia, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), Szolnoki Dózsa/OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Savona/Crvena Zvezda
Vízilabda hírek
szolnok
osc
Bajnokok Ligája