cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U20-as vb: megvolt a bemelegítés - Hollandia következik

2021. október 13. 19:03

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában 19-2-re nyerte az Argentína elleni nyolcaddöntőt. A négy közé jutásért csütörtökön, magyar idő szerint 16:30-tól Hollandia ellen játszik.

Az üzbégek és a brazilok elleni csoportmérkőzés után egy újabb kvázi edzőmeccs várt a magyar válogatottra Netanyában - csak speciel ezt már a nyolcaddöntőnek hívták. Azért kellett játszani a nyolc közé jutásért, mert kedden az oroszok ellen kikapott a csapat.
 
A nyolcaddöntőt már a helyszínen nézte meg Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya is. A várakozásoknak megfelelően sok kérdés nem volt a partin: már az első negyed után 7-0-ra vezetett Varga Tamás együttese. A folytatás hasonló metódus szerint alakult, miközben érthetően a kezdeti lendületből egy ilyen meccsen volt, hogy visszavett a csapat. A végén ismét odapakolt egy 7-0-s negyedet, így 19-2-re nyert. A mérkőzés legjobbjának a négygólos Szegedi Pannit választották. 
 
szegedimvpargelleb.jpg A folytatás sokkal nehezebbnek ígérkezik: csütörtökön (magyar idő szerint 16:30-tól) Hollandia ellen játszik a magyar válogatott a négy közé jutásért.
 
Varga Tamás, Kudella Panna és Neszmély Boglárka nyilatkozata!
 
watch?v=9QgHC7e0ptI Női U20-as világbajnokság, Netanya
A világbajnokság csoportbeosztása
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
 
Nyolcaddöntő
Argentína-Magyarország 2-19 (0-7, 0-3, 2-2, 0-7)
A magyar válogatott gólszerzői: Szegedi 4, Kudella 3, Peresztegi-Nagy 2, Dömsödi 2, Valentin 2, Pőcze 2, Tátrai, Telek, Petik, Baksa
 
Olaszország-Franciaország 19-4
Németország-Spanyolország 2-18
Szerbia-Brazília 11-7
 
A negyeddöntő párosítása: Izrael-Olaszország, Oroszország-Spanyolország, Hollandia-Magyarország, Görögország-Szerbia
 
A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u20 vb