cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U20-as vb: jobbak voltak az oroszok, jön a nyolcaddöntő

2021. október 12. 12:08

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában 16-10-re elveszítette a csoportrangadót, így második helyen jutott tovább, és szerdán nyolcaddöntőt vív Argentína ellen.

Már az első támadásnál érződött az, amit előre sejteni lehetett: az üzbégek és a brazilok elleni mérkőzés semmit sem ért abból a szempontból, hogy hol tart a csapat. Nem, hiszen az oroszok ellen minden labdáért, passzért meg kellett feszülni. Miután a rivális szerzett vezetést egy átlövésből, Kudella Panna szép csavarja egyenlítést ért, miként Peresztegi-Nagy Kinga büntetője is. Ezt követően két orosz gól következett, Baksa Vanda így szépíteni tudott, de egy újabb gól odaát a 3-5-öt jelentette. Utóbbi találatnál a reklamáló Varga Tamás sárga lapot kapott.
 
A második negyed rosszul indult: elöl semmi sem sikerült, miközben az oroszok háromszor is betaláltak, és 8-3-ra vezettek. Fórból aztán Dömsödi Dalma húzott a kapuba, majd Szegedi Panni átlövéssel volt eredményes - kár, hogy a végén egy védekezési hiba becsúszott, így 9-5-ös orosz vezetéssel mentek a felek a nagyszünetre.
 
Fordulás után Baksa és Szegedi második találatával zárkózott a magyar válogatott, sőt lehetősége volt még közelebb jönni ellenfeléhez, ám kritikus pillanatokban rendre hibákat vétett. Különösen hátul akadtak nagy problémák, sehogy sem állt össze a fal, és Neszmély Boglárka kapus sem találkozott sokat a labdával. Oroszország így őrizte előnyét, 13-9-re vezetett a harmadik etap után.
 
A negyedikben Kakas Krisztina kapott szerepet a kapuban, de már ez sem segített, hiszen a csapat egyre inkább hitehagyottnak tűnt. Két újabb góllal már 15-9-re vezetett a rivális, s ugyan Dömsödi találatlával sikerült szépíteni, de Oroszország így is felettébb magabiztosan, végül 16-10-zel abszolválta az összecsapást
 
watch?v=InPU7JiOZT0 Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott csoportmásodikként zárt, így szerdán 18 órától Argentína ellen a nyolc közé jutásért játszik.
 
Varga Tamás, Dömsödi Dalma és Szegedi Panni nyilatkozata a meccs után.
 
Női U20-as világbajnokság, Netanya
A világbajnokság csoportbeosztása
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
 
D-csoport, 3. forduló
Magyarország-Oroszország 10-16 (3-5, 2-4, 4-4, 1-3)
A magyar válogatott gólszerzői: Szegedi 3, Dömsödi 3, Baksa 2, Peresztegi-Nagy, Kudella
 
Brazília-Üzbegisztán 14-11
 
A VB TELJES EREDMÉNYSORA: EZEN A LINKEN!
 
A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u20 vb