cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U20-as vb: az éremért Netanyában!

2021. október 7. 19:40

Számos tekintetben figyelhetünk Izraelre mostanában. Kiemelt figyelem övezi Angela Merkel leköszönő német kancellár Tel Aviv-i búcsúútját, a koronavírus adatok a térségben egyre kedvezőbbek, no de mi fókuszáljunk a számunkra jelenleg legfontosabb tornára a női U20-as világbajnokságra, ahová a magyar válogatott ma hajnalban utazott el.

Álmos tekintetek, szülői ölelések, kevés beszéd és sok-sok kávé hajnali 4-6-ig, amíg a Wizz Air járata elhagyta Budapestet és elindult a Földközi-tenger keleti partjára.
 
Varga Tamás szövetségi vezetőedző két nagy táskát is húzott magával az úton, az egyikben a vasárnapi első meccsig tartó kemény edzések egyik legfontosabb kellékét a medicinlabdákat hozta. Nem irigylem a lányokat, bár ők vélhetően akár barátságot is köthettek a lasztikkal már, hiszen a felkészülés nyolc hétig tartott, volt alkalom "összebarátkozni".
 
netanyaaaa1.jpg Ha már barátság... - jelentem, az összes fontos plüss itt van velünk.  Szegedi Panni Lilojától (Lilo és Stich, a gyengébbek kedvéért) Valentin Kamilla tigrisén át, Pőcze Panna méretes medvéjéig és Lajos nevű (!) lováig bezárólag mindenki. De Muci és Simon se maradjon le a csütörtöki sorokról - ők Aubéli Tekla kedvencei. Egyszóval, ezen garantáltan nem fog múlni.
 
netanyaaaa12.jpg És hogy még min nem? Volt alkalmam hosszasan beszélgetni Béres Gergely kapusedzővel, aki a repülőn vissza-visszatérő elemként emelte ki a lányok kohézióját, a csapategységet, az egymásért való küzdést. Vannak ugyan hiányzók a csapatban, akik külföldi tanrendjük miatt nem tudnak itt lenni, de a csapat egyben van, nagyon várják már, hogy játszhassanak a világbajnokságon.
 
netanyaaaa122.jpg A csapat Tel Aviv repterét egy gyors PCR teszteléssel csekkolta, ami összességében jól szervezett és gördülékeny volt, az eredményt a válogatott már Netanyában kapta meg.
 
netanyaaaa124.jpg Mindenki egészséges és jól van. Ma még kicsit szabadabban lehet a szobákban játszani, kártyázni, társasjátékozni. Pénteken már edzés a Wingate Institute-ben.
 
netanyaaaa125.jpg A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr
 
A világbajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán

A magyar válogatott mérkőzései:

Október 10., 19:30: Magyarország-Üzbegisztán
Október 11., 15:00: Brazília-Magyarország
Október 12., 11:00: Magyarország-Oroszország

Csoportgyőzelem esetén az A-csoport 3. és a B-csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a magyar válogatott a négy közé jutásért. Ha a csoport második helyén végzünk, akkor a C-csoport 3. helyezettjével játszunk a nyolc közé, majd győzelem esetén a B-csoport győztese jönne. Azaz mindkét esetben - a papírforma alapján - a spanyol vagy a holland csapat jön a négy közé jutásért.
 
Pehl Bernadett
Netanya

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Női U20-as vb: az éremért Netanyában!