cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: szerdán kezdődik a 2021/2022-es sorozat!

2021. szeptember 7. 10:30

14 csapat, oda-visszavágós alapszakasz, majd a rájátszás - indul a világ legerősebb pólóbajnoksága.

Miként a bajnokság névadójának, az E.ON Hungária Csoport augusztus 26-ai sajtótájékoztatóján többször is elhangzott, férfibajnokságunk vitathatatlanul továbbra is a sportág legerősebb bajnoki sorozata. Olyan viadal, amelyen adott esetben a középmezőny tagjai legyőzhetik az éllovasokat is akár, ha azok csak egy kicsit is kiengedve ugranak a medencébe.
 
A különbségek ráadásul csökkenhetnek is, hiszen a korábbi esztendők 16 csapatos mezőnye után a 2022/2022-es sorozattól kezdve már csupán 14 együttes viaskodik egymással, azaz szűkül valamelyest a mezőny - arról nem beszélve, hogy hatalmas harcok mehetnek minden egyes, nagyon fontos pontért.
 
A lebonyolítás is változik, hiszen megszűnik a két csoport, avagy az alapszakaszban minden csapat találkozik mindegyikkel, értelemszerűen egyszer odahaza, egyszer pedig idegenben. A rájátszásban az 1-4., az 5-8., és a 9-12. helyen végzők egymás ellen mérkőznek, a 13. helyezett osztályozót játszik az OB I/B ezüstérmesével, míg a 14. helyezett kiesik. A részletes versenykiírás megtekinthető - ezen a felületen.
 
A szerdai nyitó fordulóban Egerben, Miskolcon, Pécsen, Debrecenben és Kaposváron rendeznek mérkőzést; a Szentes-BVSC csatára egy hét múlva, míg a Szeged-OSC partira később meghatározott időpontban kerül sor.
 
A mérkőzésekre a csapatok kommunikációs felületükön, elsősorban hivatalos facebook-oldalukon videós beharangozót készítenek, a sportág szerelmeseinek érdemes azokat követni.
 
E.ON Férfi OB I, alapszakasz - az 1. forduló programja
2021. szeptember 8., szerda
Tigra-ZF-Eger-UVSE-Hunguest Hotels, Eger, 17:00
PannErgy-Miskolc-Budapest Honvéd, 18:00
PVSK-Mecsek Füszért-A-Híd-VasasPlaket, Pécs, 19:00
Debreceni VSE-Szolnoki Dózsa, Debrecen 19:15
Kaposvári VK-FTC-Telekom, Kaposvár, 19:30
2021. szeptember 15., szerda
Metalcom-Szentes-BVSC-Zugló, Szentes, 19:00
A Szegedi VE-OSC-Újbuda mérkőzést később meghatározott időpontban játszák.  

Vízilabda hírek
E.ON Férfi OB I