cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior vb: csoportgyőztesként nyolc között a magyar válogatott

2021. szeptember 1. 16:39

Nem okozott gondot Egyiptom legyőzése a magyar juniorválogatottnak, amely így csoportelsőként ment tovább a legjobb nyolc közé.

Brazília és Németország legyőzése után a csoport leggyengébb ellenfele maradt a mieinknek a prágai juniorvilágbajnokság utolsó csoportkörében.

Az előző napokhoz képest kifejezetten jó időben, napsütésben játszotta le a meccset a magyar csapat, amelynek kapuját ezúttal végig Korom Dániel védte. Nem is rosszul, egyedül az utolsó másodpercben a blokkról bepattanó labdát sajnálta, ugyanakkor hozzátette, ez azt jelenti, hogy a kezek fent voltak - a negyeddöntőben pedig reméljük, kifelé pattan egy-egy ilyen lövés.

A meccs emberének Vigvári Vendelt választották, 5 gólig jutott ezúttal, testvére, Vince háromig, ahogyan a csapatkapitány, Konarik Ákos is.

Cseh Sándor szakmai igazgató azért egyszer-egyszer felemelte a hangját, főleg az emberfórok hatékony és fegyelmezett végigjátszását hiányolta a srácoktól: a második félidőben már erre sem lehetett panasz.

A magyar csapat szabadnapos lesz a csoportgyőzelme miatt csütörtökön, pénteken pedig az A-csoport 3. helyezettje és a D-csoport 2. helyezettje mérkőzésének, azaz az Oroszország-Görögország találkozónak a győztesével játszik a négy közé jutásért.

Junior világbajnokság, Prága, 3. csoportmérkőzés:
watch?v=lmiSxCgx06E
Egyiptom-Magyarország 3-22 (0-5, 1-2, 0-8, 2-7)
Gólszerzők:
Abdelaziz, Ezzat, Shoeb, illetve Vigvári Vendel 5, Vigvári Vince 3, Konarik Ákos 3, Szeghalmi Zsombor 2, Nyíri Balázs 2, Aranyi Máté 2, Mészáros Mátyás 2, Molnár Erik

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Németország 6 pont
3. Brazília 3 pont
4. Egyiptom 0 pont

További eredmények:
Oroszország-Horvátország 5-13
Szlovákia-Szerbia 0-15
Argentína-Olaszország 8-15
Csehország-Spanyolország 4-18
Montenegró-Kazahsztán 13-2
 
A nyolc közé jutásért:
Olaszország-Dél-Afrikai Köztársaság
Szerbia-Brazília
Oroszország-Görögország
Egyesült Államok-Németország

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC)

Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
junior vb
juniorválogatott
prága