cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior vb: szép győzelem Németország ellen

2021. augusztus 31. 22:09

A második félidőben feljavult a magyar csapat védekezése a németek ellen, ami biztos győzelmet eredményezett a prágai világbajnokságon.

Kiadós eső áztatta el Prágát (is) a nap során, így félő volt, hogy több más mérkőzéshez hasonlóan a magyar válogatott Németország elleni találkozója is esőben zajlik, és így leszünk kénytelenek figyelni azt - már a helyszínről.

Nos, elállt az eső, mire a fiúk elkezdték a bemelegítést, így azért kényelmesebb a szurkolók számára is egy esti pólómeccs (hűvös van, ez már inkább ősz) - merthogy akadtak ezúttal is magyar drukkerek a lelátón.

Cseh Sándor szakmai igazgató a vb előtt azt mondta, nem szabad lebecsülni a németeket, erős csapat ebben a korosztályban. Nos, ezt most is bizonyította egy darabig.

A meccsünk előtt Brazília 9-8-ra legyőzte Egyiptomot, így vágtunk neki a játéknap zárómérkőzésének.

watch?v=DdGAuc6s04E Szoros volt az eleje, kevésbé sikerültek még a lövések az első két negyedben, a helyzeteket ezzel együtt megteremtette a csapat magának. A németek szívósan tapadtak, de végig a magyar csapatnál volt az egy vagy kétgólos előny. A nagyszünetre kettő volt közte, a fordulás után viszont alaposan feljavult a válogatott védekezése, miközben Gyapjas Brendon egyenletesen jó teljesítményt nyújtott a kapuban.

hun_ger_3.jpg Nem véletlenül kapta meg a meccs legjobbjának járó díjat a végén. A harmadik negyed 5-0-s szériájával eldőlt a meccs, Vigvári Vendel két gólt lőtt ebben a negyedben, összesen hármat, hasonlóan Konarik Ákos csapatkapitányhoz. De duplázott a sokat bekkelő Szeghalmi Zsombor, Mészáros Mátyás és Kevi Bendegúz is.

Holnap 15 órától Egyiptom ellen játszanak a fiúk.

watch?v=zEwcxxGiTEg Junior világbajnokság, Prága:
 
Csoportok:

A-csoport: Olaszország, Horvátország, Üzbegisztán, Oroszország, Argentína
B-csoport: Spanyolország, Szerbia, Egyesült Államok, Szlovákia, Csehország
C-csoport: Brazília, Magyarország, Németország, Egyiptom
D-csoport: Görögország, Kazahsztán, Dél-Afrikai Köztársaság, Montenegró

Magyarország-Németország 12-5 (3-2, 2-1, 5-0, 2-2)
Gólszerzők:
Konarik Ákos 3, Vigvári Vendel 3, Szeghalmi Zsombor 2, Kevi Bendegúz 2, Mészáros Mátyás 2, illetve Schipper 2, Sekulic, Chiru, Bozic

A játéknap eredményei:
Olaszország-Oroszország 9-9
Kazahsztán-Dél-Afrikai Köztársaság 8-10
Görögország-Montenegró 8-9
Horvátország-Üzbegisztán 31-1
Szerbia-Egyesült Államok 14-9
Spanyolország-Szlovákia 15-5
Brazília-Egyiptom 9-8

A csoport állása:
1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 6 pont, 3. Brazília 3 pont, 4. Egyiptom 0 pont
 
A csoportgyőztesek egyből a nyolc közé kerülnek.

Szeptember 3-án a C-csoport győztese az A-csoport 3. helyezettje és a D-csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a négy közé jutásért. Ez adott esetben az orosz/olasz/horvát hármas egyike és a görög/montenegrói duó egyike lehet.
Az elődöntőt 4-én, a döntőt 5-én rendezik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)
Vízilabda hírek
Utánpótlás