cover image
Egyéb

Évindító játékvezetői est a Duna Arénában

2021. augusztus 31. 20:09

A Magyar Vízilabda Szövetség afféle évindítón játékvezetői estét tartott a Duna Arénában. A megjelentek száma (közel 300-an érkeztek!) is bizonyítja a rendezvény létjogosultságát, avagy rendkívül hasznos eszmecseréket tartott a vízilabdacsalád.

Az eseményt a két olimpiai bronzérmes válogatottunk szövetségi kapitánya, Bíró Attila és Märcz Tamás vezette fel. A két szakember tokiói, videóbejátszásokkal is színesített beszámolóját ezen a rendezvényen érthetően a bírói szempontból építette fel.
 
A sort Kun György, az olimpián elismeréssel ténykedő játékvezetői folytatta, aki beszámolójában elmondta, a bírók 95%-ban összehangban ténykedtek Tokióban.
 
A Játékvezetői Bizottság vezetője, dr. Fekete Balázs kiemelte: itthon azt a vonalat követi a magyar játékvezetői kar, amit az előző idényben befejezett, nem befolyásolja az olimpiai szemlélet. Szót ejtett az etikai szabályzat módosításáról is.
 
dr. Ugrin Tamás, a Versenyfelügyelti Bizottság elnöke és Székely Zoltán, az Ellenőri Bizottság elnöke is elmondta gondolatait - előbbi kiemelte a játékvezetői szankciók változását, utóbbi felhívta mindenki figyelmét a nyilvános versenykiírásokra, amelyeket érdemes tüzetesen elolvasni, hiszen korosztályonként lehetnek benne változások.
 
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az olimpián értelemszerűen a két válogatott nagy szurkolójaként ült a lelátón, elmondása szerint korrekt játékvezetést látott. A magyar bajnoki döntők bíróit jutalmazta, és megköszönte mindenkinek a részvételt az eseményen. 
 
Vízilabda hírek
bírók
játékvezetők