cover image
Egyéb
Utánpótlás

U17-es leány Eb: a finomhangolás hete következik

2021. augusztus 14. 19:36

A sibeniki kontinensviadalra hét hete készül együtt a Benczur Márton irányította válogatott, amely az Eb-t rögvest az olaszok elleni rangadóval kezdi majd meg.

Az elmúlt hetekben értelemszerűen a tokiói olimpia volt fókuszban, de utánpótláscsapataink közben és azóta is készülnek a rájuk váró megméretésekre. Így van ezzel a leány U17-es válogatott is, amely a felkészülésének 7. hetét zárta le a szentesi edzőmeccsekkel, s amely csütörtökön már a horvátországi Sibenikbe utazik, ahol augusztus 21-től a korosztály Európa-bajnokságát rendezik.
 
„A felkészülésünk alatt jól dolgoztak a lányok, igyekeztünk megtalálni a saját játékunkat, és ezt gyakorolni. Az olaszokkal kezdünk majd, ami sok mindent meghatározhat a tornán - nos, tulajdonképpen semmit sem tudunk róluk, így valóban csak magunkkal foglalkozunk. Voltunk Hollandiában, és ugyan sajnos nem tudunk játszani a komoly ellenfelekkel, de így is hasznos túra volt. Szentesen a franciákkal, és a helyi ob I-es csapattal játszottunk. A felkészülésünket nagyban segítette az Fradi és a BVSC, Gerendás György és Petrovics Mátyás ob I-es csapata" - fogalmazott Benczur Márton szövetségi edző, aki elmondta még, hogy a tornát buborékrendszerben, de a nyitott uszodában, nézők előtt rendezik.
 
Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

watch?v=EV-uqLLehd4 A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
A magyar válogatott programja:

Augusztus 22., vasárnap, 16:30: Olaszország-Magyarország
Augusztus 24., kedd, 9:00: Bulgária-Magyarország
Augusztus 25., szerda, 13:30: Szlovákia-Magyarország

A csoportgyőztesek egyből a nyolc közé kerülnek.

Augusztus 27-én a D-csoport győztese az A-csoport 2. helyezettje és a C-csoport 3. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a négy közé jutásért. A D-csoport 2. helyezettje egy nappal korábban a B-csoport 3. helyezettjével játszik a nyolc közé jutásért, majd másnap az A-csoport első helyezettjével (minden bizonnyal Spanyolországgal) mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

Az elődöntőt 28-án, a döntőt 29-én rendezik.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)

Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gergely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
U17